weby pro nejsevernější čechy

Kocouří Kouř 2018

Blíží se čarodějnice a jejich upalování, tudíž se v sobotu 28. dubna 2018 v areálu varnsdorfského pivovaru Kocour konal další ročník festivalu nakuřovaných piv a všeho uzeného a kouřem řádně provoněného Kocouří kouř 2018.

Stejně jako minulý rok jsem nemohl být hned od počátku, byvše jinde. Alespoň jsem tedy dorazil do již rozjeté akce. Když vyjde počasí, je napůl vyhráno. Pivovary byly, řezníci také, dokonce i nějaké ty doplňkové stánky. Saša sice brblal, že na focení je málo lidí, ale to asi bude tím, že dřív nejezdil a neviděl, jak to někdy bývalo mnohem horší…

Pod širou oblohu se zase vrátily kelímky místo zálohovaných sklenic, uprostřed nádvoří stála hranice připravené pro (světe, div se!) Rampušačku, Roura z kamionového pódia dirigoval dětské soutěže a rozdával lízátka, a já kroužil, kroužil, a ochutnával. Pokud jsem loni konstatoval, že na Kouři nebylo moc nakouřených piv a na Valentýna nebyly ochucené, tak teď jsem si v klidu vybral z obojího. Na slibovanou kapelu a zapálení vatry jsem už ale nečekal.

Děčínský Deník na místě ->

Rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2015 ->, rok 2013 ->

Tagy