weby pro nejsevernější čechy

Akademie ZŠ Náměstí E. Beneše 2018

Již tradičně se na konci června zcela zaplnil sál Městského divadla ve Varnsdorfu. Důvod: ZŠ náměstí E. Beneše si pro pozvané připravila na úterý 26. června 2018 „Školní akademii“.

V letošním roce s organizační změnou. Vstup měli skutečně jen pozvaní, tedy rodiče a příbuzní vystupujících a žáků školy. V 15 hodin byl otevřen vchod a pro návštěvníky byl v předsálí připraven prodej výrobků žáků školy. Před 16. hodinou následuje trojí zvonění, a proto se již nechme unést pestrým pásmem písniček, tanců, pohádek, baletu. Přes humorná, zábavná a chytlavá vystoupení: Děti ráje, Čokoládky, Déšť, Sestry v akci, Bobíci, 12 měsíčků japonsky, Labutí jezero, Superhrdinové, Aquabely, Kamarádi, Krotitelé duchů jsme se dostali až k loučení „deváťáků“. Nejdříve byla připravena zajímavá videoprezentace žáků 9. B. Následovalo loučení třídy 9. A, která si na jeviště pozvala všechny vychovatelky a učitelky, které se podílely na jejich výchově a vzdělání. Obecenstvo určitě potěšil krásný projev i připravený text dvou hlavních aktérů třídy: Terezy Novákové a Tomáše Maudera. Závěr celého odpoledne patří Superstar.

Připravit takto náročné vystoupení určitě není jednoduché. Poděkování a uznání zaslouží všichni (žáci, učitelé, vychovatelky, pracovníci školy), kteří se na „Akademii“ podíleli. Hlavní postavou dějství však byla Mgr. Jitka Hurtová, která vše v předchozích měsících připravila a poskládala.

Při loučení s divadlem snad ještě slova jedné babičky: „Václave, můžeš být na ně pyšný“. Ano, jsem.

Václav Zemler

Možná trochu odlišný výběr fotografií ve fotogalerii školy ->

Rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2015 ->, rok 2014 ->, rok 2013 ->, rok 2012 ->

Tagy