weby pro nejsevernější čechy

Poslední Bohemians přijíždí do Varnsdorfu. ONLINE PŘENOS! (2:3)

Varnsdorf ani tentokrát nevyzrál na soupeře a po remíze s Vltavínem odjel z Vlašimi s prázdnou. S pětatřiceti body se utká s pražským celkem, který poslední tři domácí zápasy protivníkům podlehnul a nyní tedy třímá o celých dvacet bodů méně než varnsdorfští žlutomodří. Dvacáté pátek kolo tak v neděli 4.5. od 17:00 nabízí podívanou, kdy má domácí tým jedinečnou šanci oprášit svojí podzimní formu proti momentálně nejslabšímu celku Fotbalové národní ligy.

Sestavy:

FK Varnsdorf: Fendrich, Breite, Kotiš (K), Fillip, Cana, Kouřil, Jakobovský, Zbrožek, Tvaroha, Rudnytskyy, Schubert ( Zieris, Mach, Ruszó, Mikinič, Jurča, Halbich, Porcal)

– trenér Zdeňko Frťala

BOHEMIANS Praha: Daněk, Houžvička, Ježdík, Rýdel, Laštovka (K), Hochmeister, Bukač, Kyndl, Norek, Boček, Fikejz (Sloboda, Hovorka, Križan, Šidlo, Coimbra, Lekaj, Mandous)

– trenér Roman Veselý

Rozhodčí:

Mikel, Antoníček – Arnošt

Zde vám přínášíme ONLINE PŘENOS! Pro obnovení stiskněte klávesu F5.


-35´ Vítáme vás u prvního online přenosu měsíce května z prostředí varnsdorfského městského stadionu Kotlina. Tým Varnsodrfu i Bohemians již vyběhnul k předzápasové rozcvičce. Dnešní počasí zase nepatří mezi nejteplejší a tak uvidíme, jak se teplotní nepřízeň projeví na návštěvnosti. Nutno podotknout, že klobás je připraveno dost a voní pekelně dobře.

-15´ Na ploše jsou i rozhodčí, rozcvičují se tedy všichni, z reproduktorů zní hudba z Pirátů z Karibiku.

-10´ Místní hlasatel prosí fanoušky, aby se vyhnuli jakýmkoliv nepříjemnostem, které by mohly vzniknout nevhodním chováním a skandováním. Za příklad dává včerejší prvoligový zápas Sparty s Teplicemi.

-2´ A hrači jsou na ploše připraveni k výkopu. Domácí v obvyklé žlutomodré kombinaci, hosté z Prahy nastupují v bohamáckých zelenobílých dresech.

1´ Utkání zahájil hlavní rozhodčí hvizdem do píšťalky. Varnsdorf kombinuje na své útočné polovině pro začátek drží míč.

2´ Rudnytskyy s Kotišem táhnou útok středem, Kotiš potom nabízíme lobem svým spoluhráčům míč k doklepnutí, nikdo ale není tak rychlý.

3´ Útočný faul Varnsdordu byl teď pvním porušením pravidel, které Mikel dnes zapískal.

4´ Kotiš si po rychlém rozehrání pomáhá až přihrávkou brankáři. Poté nastala první nebezpečná situace před brankou Bohemians, míč přeletěl z levé strany na pravou okolo branky bez povšimnutí.

6´ Po rohovém kopu domácích a řadě hlaviček před bránou s k pěkné střele dostal Filip, který bránu těsně míjí.

7´ Bohemians porušují pravidle a míč si k centru staví Tvaroha. Nadýchanou nabídku ke gólu uklízí hlavou jeden z obránců pražského celku.

9´ Rohový kop neznamenal pro Bohemians žádné nebezpečí. Po odkopu od brány faulují domácí a míč si pro změnu připravuje Rýdel. Nebezpečně nízkým centrem oslovuje spoluhráče, nikdo jeho výzvy ale nevyslyší a míč končí na kopačkách žlutomodrých.

10´ Rudnytského vyzýval jeden z domácích obránců k rychlému brejku, Pavlo ale své turbo v nohách prozatím nezapnul.

13´ Bohemians jsou evidentně nervózní a kazí každou druhou přihrávku. Za nesportovní chování dostává Rýdel z Bohemians Praha žlutou kartu.

14´ Lehkomyslně si teď lehnul jeden z dmácích hráčů v pokutovém území hostů. Rozhodčí jasným gestem ukázal, že další simulaci bude trestat kartou.

15´ Na zemi se svíjí Kyndl, který se dostal do střetu s Kotišem a asi si nepříjemně ublížil.

17´ Dlouhý míč na Kouřila a domácí mohou pozorovat, kterak je tenhle dlouhán faulován při výskoku.

18´ Další dlouhý míč vzduchem Kotiš nezpracovává.

19´ Varnsdorf se tvrdě tlačí dopředu, obrana Bohemians si prozatím s výpady poradit umí.

20´ Zraněný Kyndl už do hry nenastupuje a nahrazuje ho Hovorka z Bohemians Praha.

20´ A hned po vystřídání dává rychlý gól z levé strany Filip Rýdel! Po autu zahraném blízko pokutového území se k míči protlačil právě on a Kotlina oněměla, když prostřelil Fendricha na 0:1!

24´ Na hřišti si po hlavičkovém souboji uslal Ježdík a kulhá směrem ke střídačce.

25´ Kotiš uzmul míč na středové čáře dotěrným pressingem, prorval se až k pokutovému území, nabídl míč Breitemu, který si ho ještě přes jednoho z obránců posunul do středu a vypálil. Bohužel střela mířila jen do dalšího zeleného obránce. Breite si nešťastně přetahuje dres přes hlavu, taková šance!

28´ Tvaroha předává míč na opačnou stranu hřiště Breitemu, jenže ten neví, jak s míčem neložit.

29´ Nevídaná věc! Střídající Hovorka je z nám neznámého důvodu střídán za Slobodu. Hovorka tak vydržel na hřišti neuvěřitelných osm minut!

30´ Séride nepřesností u středového půlkruhu, balón končí na kopačkách Varnsdorfu a vzápětí v rukavicích Daňka.

33´ Kotiš rozehrává volný přímý kop nakrátko na Canu, ten polostřelou/centrem trefuje hostujícího obránce.

34´ Levou stranu u vápna hostů z pohledu Varnsdorfu teď domácí okupovali, centr před bránu mířil přesně, domácí hráč ale hlavou trefuje nepřesně a mimoc tři tyče.

36´ ,,Hoši, bojovat“ se ozývá z domácího kotle. Varnsdorf se sice snaží srovnat, ale marně, každý útok domácích má poměrně tupý hrot.

37´ Zaostřit ho nedokázal ani FIlip, který z proklatě velké vzdálenosti trefuje nádhernou střelou pouze tyč!

40´ Teď prozměnu Breite střílí ještě za poslední obranou řadou, merunu ale trefuje zespodu a míč končí u vstupní brány.

41´ Porušení pravidel a žlutá karta za protesty pro kapitána Kotiše. Nepříjemná vzdálenost z levého rohu velkého vápna, Fendrich si staví obranou zeď.

43´ A právě tenhle val trefuje Rýdel, rozhodčí nařizuje rohový kop.

44´ Další útok Varnsdorfu startuje už u obrany, vysoké napadání hráčů z Prahy ale tuto skutečnost komplikuje.

45´ Pěkný míč přímo do vápna a do běhu se Rudnytskému nepodařilo uklidit do sítě.

45+1´ Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty za všechna zdržení během prvního poločasu.

45+2´ Neskutečná minela! Jiří Schubert dostal nádherný míč po zemi za obranou řadu, běžel na brankáře sám, jenže nedokázal míč dopravit za Daňka.

Hráči odchází do kabin a spokojenější Bohemians Praha tím pádem v poločase vedou o jeden gól.

45´ Na čtyři hráče Bohemians musel rozhdočí čekat asi minutu, na trávníku běhalo jen sedm zelenobílých hráčů. Teprve po jejich nástupu zahajuje druhý poločas.

47´ Střela, která zahájila druhý poločas, skončila v bezpečí Daňka.

48´ Schubert dával ze středu hřiště na pravou stranu, kde si míč převzal Rudnytskyy a pěkným centrem oslovil vysokého Kouřila, kterého stačil předskočit Daněk.

49´ Velmi vyvedená střela Breiteho z levé strany přiměla gólmana hostů k akci, Daněk si ale nenechal udělat problém.

51´ Záhádným způsobem se přes pět obránců dostal do vápna Boček. Ten svou střelou domácího brankáře neohrozil.

54´ Obrana Varnsdorfu teď pracovala stejně efektivně jako ta včerejší pražské Sparty. Nepochopitelně nechala hrát hostující hráče ve vápně, až se po jednom z odražených míčů dostal k šanci střídající Sloboda, který příležitost nepromrhal. Nedůslednost obrany zapříčinila změnu skóre na 0:2!

57´ Varnsdorf evidentně prožívá špatné období. Domácí kotel se začíná bouřit, když si Kotiš bere další míč k útoku, ale ten končí dalším neúspěchem.

60´ Trojité střídání! Z varnsdorfské hry odchází Tvaroha, Rudnytskyy i Schubert. Nahrazují je Mikinič, Jurča a Halbich!

61´ Kotiš na hraně vápna nedokázal míč zpracovat po sklepnutí Kouřila. Následný protiútok končí pádem pražského hráče v pokutovém úžemí, ale Mikel rozhazuje rukama, že tohle tedy rozhodně penalta není.

63´ Žlutá karta pro Halbicha. Domácí kotel se ptá: Co jste to udělali s varnsdorfským, naším fotbalem?

65´ Povedená Mikiničova střela, bohužel mířila přímo na Daňka, který si s kulatým nesmyslem bez problému poradil.

67´ Mikinič znovu vedl pěknou příležitost po levé straně. Nakonec přichází roh pro Varnsdorf. Míč končí na vzdálenější tyči, kde ho varnsdorfský útok předává do rukou brankáře hostů.

68´ Dnes se přišlo podívat 524 fandů, kteří nevěříčně sledují dnešní tregédii.

69´ Znovu Mikinič posílá centr před bránu, jenže nikdo se k ní neprobojoval. Možný koontaktní gól se s každou minutou vzdaluje.

71´ „My chceme Slovan!“, ,,Dejte nám bůra…“ i toto zní z domácího kotle.

72´ Po pravé straně Varnsdorf táhne útok, na druhý pokus se dostává k balónu Halbich a přízemní střelou konečně prostřeluje Daňka! 1:2.

75´ Znovu z pravé strany přichází nebezpečí, tentokrát centr, brankářovi padá z ruky a Kouřil se v pádu prosazuje, což znamená změnu stavu na světelné tabuli – 2:2!

77´ Varnsdorf se dostává do varu a nekompromisně po dvou brankách v rychlém sledu drží míč. Napomínám je Fikejz za faul, výhodnou pozici si bere na triko Breite, který z příjemné vzdálenosti bránu přestřeluje.

80´ Varnsdorfský kotel dnes híří vtipností: ,,My tu ligu stejně prose*em, hej!“

81´ Poslední střídání hostů. Fikejz má dnes odpracováno, za něj nastupuje Křižan.

84´ Halbich se u postranní čáry rve o balón, Kotiš nakonec zpracovává a centruje. Vyskočivší Mikinič ale nestačí na pražskou obranu.

85´ Kouřil znovu v pádu před Daňkem, jenže tentokrát míč nezasáhal. Z hranice vápna následně střílí Kotiš, jenže o několik centimetrů míjí boční tyč.

86´ Tak tohle, to jsem tu ještě neviděl. Fendrich si hrál na odborníka přes finty, pohrával si s míčem u nohy před dotírajícím Slobodou, ale ouha! Situace se mu vymkla z kontroly, balónu se zmocnil právě Sloboda a mezi ním a bránou už nestálo v cestě vůbec nic. Obrovskou chybou brankáře přichází Varnsdorf o remízu – 2:3.

90´ Naprosto zbytečné pády domácích v pokutovém území rzohodčí Mikel neuznává. Skoky plavmose oceňují v jiných sportech.

90+1´ Každý kontakt Fendricha s míčem oceňují fandové Varnsdorfu: ,,Kopni to tam, neboj se!“

90+1´ Nastavují se opět dvě minuty, hosté ale už polehávají a zdržují. Další volný přímý kop pro domácí končí neúspěchem.

Utkání končí a domácí opět smolně prohrávají s Bohemians Praha 2:3. Děkujeme za pozornost!