weby pro nejsevernější čechy

Týden „nevím co dřív“ je tady

Tenhle týden nás čeká opravdová invaze divadelníků i muzikantů, takže je na místě otázka: jste na to připravený?
V úterý se představí v divadelním kuse Frankie a Johnny Aleš Háma a Tereza Kostková. Hrát se bude v rumburské Střelnici od 19.00. Tady je fotka z přesdstavení (ukradená z blogu Aleše Hámy)
A tady je trailer ze stejnojmenného filmu (ve kterém ale hlavní role hráli Al Pacino a Michelle Pfeiffer)

(Anotace: Krásný a uvěřitelný příběh o tom, jakou dá práci vzájemné sbližování dvou obyčejných lidí, kterým už život přichystal řadu těžkých životních zkoušek. Kuchař Johnny pracuje po svém návratu z vězení v malé restauraci v New Yorku, kde pracuje i prostořeká číšnice Frankie. Náhodně spolu skončí v posteli, ale zatímco Frankie vše považuje za aférku a těší se zase na svůj obvyklý stereotyp, sledování televize a pojídání zmrzliny, Johnny se zamiloval. Zdá se, že to nemůže fungovat. Nejsou už nijak mladí, ona má za sebou několik zklamání, on rozpadlé manželství. Po sérii vtipných slovních přestřelek a klasických nedorozumění svitne jakási naděje, že tihle dva mají ještě šanci…)

Ve středu je malinko volněji, ale ve čtvrtek představí divadlo Sklep ve varnsdorfském divadle svou Besídku 2013. (hraje se od 19,00)

O lístky na tuhle produkci se ještě pořád hraje na tomhle webu.

sklep baner 600

Kdo má raději Vlastu Redla, ať to zkusí za kopcem, v Novém Boru. I tady se v městském divadle začíná v 19,00.

Vlastovo představení jsem viděl letos v Malostranské besedě a napsal jsem o tom tohle:

Staré pecky i ty novější hrají sice ztišeně, ale skvěle, muzikanti nemají problém zahrát cokoli a náležitě si to užívají. Když na chvíli zavřete oči, říkáte si: jsem na Dire Straits? A kde se u nich, sakra, vzala ta slovanská melodika?

V pátek uvede varnsdorfské divadlo ještě jeden vypečený kousek, Zločin v Posázavském pacifiku. Roztomilé představení, které režíroval Ondřej Havelka a kde zazní spousta trampských písniček z třicátých let.

Koukněte:

Od 19,00.

Je to dobře, protože se pak dá stihnout ještě vystoupení Pavla Fajta Mantrodrom. To se odehraje v Doubici na Fabrice a tam málokdy začínají před devátou večer.

Aby nebyla nuda ani v sobotu 16/3/2013, zahraje ten den opět ve varnsdorfském divadle Jaroslav Uhlíř a jak tak koukám na předpověď počasí zřejmě píseň Severní vítr je krutý.

Tohle představení začíná už o půl šesté.

A … ještě nestačí?

Tak tedy v pivovaru Kocour se bude konati další Zimní Čtverec, festival rockové muziky. Tentokrát bude hlavní hvězdou skupina Tři sestry.

ctv

Tak.

Pochopitelně to není všechno, tenhle týden je nabitý k prasknutí a předpokládám, že ještě jednu obsáhlou pozvánku připravíme.

Jinak pochopitelně sledujte náš kalendář a nenadávejte, že se nic neděje. To by byl hrubý omyl)

{module kudy kam a kdy (2)}

Tagy