weby pro nejsevernější čechy

Inventura (aprílová)

Když je celou zimu teplo a nasněží až zjara, dalo by se to interpretovat tak, že nám příroda chce něco tajemného sdělit. Ale není to tak. Příroda na nás úplně sere kašle. A má recht.  Lidé jsou divný druh. Když nasněží tak, jako se to stalo minulý týden, místo aby se převalili v posteli a na další dvě hodinky se zachumlali do peří a počkali, než sníh roztaje, musejí si sednout do automobilu a jet někam, kde je nikdo nečeká, jenom snad píchačka a protivný šéf.

Všechno, co se za ty stovky let naučili, lidem nejenže příliš neprospívá, ale prostřednictvím civilizačních chorob je docela slušně decimuje. A bere jim to, co je tolik cenné a důležité. Bere jim svobodu.

Těžko říct, jestli ještě, a jak vůbec funguje ten princip, který pojmenoval Darwin: přírodní výběr závisí na vítězství obou pohlaví, v každém věku, za normálních podmínek života, když lidé už nežijí v přírodním prostředí — v normálních podmínkách života; takže mohou přežívat nikoli nejsilnější a nejužitečnější, ale spíš ti nejvyčůranější.

Stát (organizované násilí) se neumí postarat o své občany ani za cenu, že jim vezme skoro všechny peníze, které vydělají. Je rád, když uživí sám sebe.

Všechny nás očísluje (namísto jména dostal’s na zápěstí číslo), aby nás mohl zodpovědně podojit.

Minulý týden ostatně udělal systém další krok, aby nás měl pod větší kontrolou. Finanční transakce, které budou převyšovat hodnotu dvěstě sedmdesát tisíc korun už budou moci proběhnout jenom bezhotovostně. Do minulého týdne to bylo třistapadesát tisíc.

Že tolik peněz nemáte? Já taky ne, ale to přece nevadí. Ta hranice se bude pořád snižovat..

Nakonec, minulý týden se taky vyplňovalo daňové přiznání, že?

Proto mám takovou dobrou náladu)

PS. A nezapomeňte: když platíte kartou, vědí nejenom kolik jste utratili, ale často taky za co.

PSS. Nevím, proč se tahle inventura jmenuje aprílová, když by se měla jmenovat spíš paranoidní..

PSS. Příští týden budete číst Inventuru i všechny ostatní články v novém prostředí. Jinak bude zavříno. Tak nám držte palce.

novy