weby pro nejsevernější čechy

Inventura (kriminálka Rumburk)

Nevím, jestli to není jenom hodně sofistikovaná reklamní kampaň na první film, který natáčí náš kolega Petr Číla a který se bude jmenovat Kriminálka Rumburk, ale i kdyby ne, hraje mu všechno, co se poslední dobou v okolí děje, pěkně do karet. Považte: mrtvola v té louži u rumburského špitálu v pátek ráno a hned potom odpoledne bezmála přestřelka u bývalých kasáren!

O první události napsal Děčínský deník tohle: Devětačtyřicetiletého muže vytáhli z rybníku hasiči. Během dopoledne pak na místě probíhalo vyšetřování. Policii se utonulého muže záhy podařilo identifikovat. Současně vyloučili cizí zavinění, a o té druhé tohle: Krátké zatroubení ale zapůsobilo na muže v autě jako roznětka. Vyskočil z něj a začal hrubě nadávat. Jeden peprnější výraz střídal druhý. Když se muži z městských aut chtěli zastat své kolegyně, které agresor nejvíce nadával, vytáhl na ně pistoli.

Na twitteru to vyhodnotil pan kámen takto:

kamen

Něco vám řeknu, žít v takovémhle městě a bát se jet na dovolenou do Turecka nebo třeba do Albánie, to je trochu podcenění vlastních sil a hrubé nevyužití lehce nabytých zkušeností z válečné zóny. Mezi námi, někdy i nákup v kterémkoli obchodě a konfrontace s ostatními nakupujícími, ale i prodejci (tvl! fakt si chcete něco koupit? nechcete to raději nechat na jindy…) je výcvik, který vám nezaplatí ani žádný armádní a policejní sbor na světě.

Pěkné je, že policie mezitím nezahálí a kontroluje řidiče, jestli mají v automobilu náhradní žárovky. Jsou důslední a když jezdíte často, stihnou to i dvakrát týdně.

Chtěl jsem říci něco i o policii městské, ale nemusím, protože to udělal již před sto lety Alfred Jarry v knize Spekulace: V živé paměti zůstává ona nedávná a vpravdě politováníhodná aféra: při pitvě městského strážníka byla nalezena dutina lebeční prosta všeho mozku, zato však vycpaná starými novinami.

Některé jistoty zůstávají. To je přeci pěkné)

Ale abych se vrátil k tomu filmu. S Petrem chystáme rozhovor, tady můžete kouknout na trailer.

Obávám se ovšem, že to bude mít štáb i herci velice těžké, protože realita, realita se tady už moc trumfnout nedá.