weby pro nejsevernější čechy

Capitální jazzový evening (Romina Capitani Quartet 2012)

Pondělní večer 19. března 2012 ve Varnsdorfu zahájila své turné po České republice italská jazzová zpěvačka (a také textařka a skladatelka) Romina Capitani.

V doprovodu českých muzikantů, tvořících ROMINA CAPITANI QUARTET (Tomáš Jochmann – piano, Lukáš Kytnar – kontrabas, Tomáš Hobzek – bicí), představila během necelých dvou hodin řadu skladeb nejen převzatých, ale také ze své vlastní tvorby.

Internet o ní praví: Funky jazzová zpěvačka je inspirovaná odkazem Elly Fitzgerald a Milese Davise. Začala zpívat v sedmnácti letech. Absolvovala jazzovou hudbu na konzervatoři v Bologni a pokračovala ve studiu na vyšší úrovni na „Santa Cecilia Jazz Conservatory“ v Římě. Měla příležitost studovat a zdokonalovat se s množstvím italských i amerických jazzových pedagogů a umělců. Zúčastnila se „masterclass“ pořádaných v Itálii těmito jazzmany: Nancy King, Phil Markowitz, Jeff Ballard, Peter Bernstein, Mark Turner, Kurt Rosenwinkel, Joey Calderazzo, Jeff Tain Watts, Scott Colley. V roce 2010 získala první cenu v kategorii jazzový sólista na festivalu Dei Due Laghi (zámek Gandolfo, provincie Roma).

Pokud chcete vědět (či spíš slyšet), oč jste přišli, pak tady.

A já jen dodám, že jsem si při jejím spojovacím slově, kdy děkovala italsky a skladby uváděla anglicky a zkoušela to i s němčinou vzpomněl na ten starý vtip o tom, že je zbytečné se učit cizí jazyky, protože i ten, kdo jich umí hodně, u nás se nedomluví…

Tagy