weby pro nejsevernější čechy

The Flash!

Cyklus koncertů „Milujeme jazz & blues“ pokračoval ve čtvrtek 15. února 2018 ve varnsdorfské Lidové zahradě vystoupením polského souboru The Flash!

Jako obvykle jsem nezkoumal, co mne čeká, nicméně jsem si v textové upoutávce nemohl nevšimnout termínu punk-jazz. Něco takového jsem četl poprvé v životě, a jak se ukázalo, tak i slyšel. Basa, bicí a ságo, beze zpěvu. Saxofon v první skladbě nebylo možno poznat, zvuky z něj se linoucí připomínaly leccos, jen na to, nač je člověk od tohoto nástroje zvyklý.

Výjimečně vychytaný zvuk nechal přes sál valit tvrdý zvuk bicích s přizvukující basou a excelujícím saxofonem. Jazz bych v tom hledal těžko, chvílemi to vypadalo spíš na metalový kotel. Dodatečně jsem si našel tenhle report -> a mohu s ním jen a jen souhlasit. Muzikanti toho ani moc nenakecali a o to víc hráli. Zjevně jsem nebyl sám, kdo netušil, na co vlastně přišel, a přesto se o přestávce vypařili jen 2 posluchači a všichni ostatní vydrželi do konce a vytleskali dva přídavky. A ti nejodvážnější se ke konci dokonce vrhli na parket…

Tagy