weby pro nejsevernější čechy

Funny Girl v Liberci

V pátek 31/3/2017 čeká Liberec další letošní premiéra, tentokrát je to muzikál Funny Girl autorů Isobely Lennartové, Jula Styna a Boba Merrilla. Premiéru měl v lednu roku 1964. Námětem byl skutečný příběh herečky Fanny Briceové, která působila v divadlech v New Yorku v období před první světovou válkou a po ní, a jejího manžela Nicka Arnsteina.

Liberecké nastudování je tentokrát plné hostů: režie se ujala Jana Janěková, hlavní roli alternují Jitka Osičková a Vendula Příhodová, orchestr diriguje Dan Kalousek.

Scéna Renaty Slámkové je jednoduchá a variabilní, atmosféru často dotváří zadní projekce a tu a tam dým, kostýmy pasují do doby kolem počátku minulého století a Funny se převléká hodně často.

Celá inscenace je v podstatě konvenční, nicméně vypráví přehledně a přesně, velký důraz je kladen na zpěvná čísla, kterých je nepočítaně.

Režisérka se rozhodla nechat text v podstatě v plné délce, nekrátila ho, takže herečky v hlavní roli a diváci v sedačkách si užijí více jak dvouhodinový příběh, který je vždycky lepší prožít na divadle, než na vlastní kůži.

Zkuste si to s nimi, není se čeho bát.

Tu jsou fotky z generálky:

A kousíček videa ze začátku prvního dějství, kdy jsou ještě všichni šťastni)

PS. baletní scéna je naprosto úžasná. Chtěl bych ji vidět ještě aspoň třikrát!)

Tagy