weby pro nejsevernější čechy

μSputnik

Divadelní festival Vítr z hor se v sobotu 18. listopadu 2017 v Městském divadle ve Varnsdorfu prokřížil s Nocí divadel a nabízel po několik hodin možnost výběru nejrůznější podívané, k níž patřilo i divadlo pro jednoho diváka.

Oficiální info:

Autorská inscenace o dobrodružství, které ve vesmíru zažívá Sputnik, první umělá družice planety Země. Zároveň je to první inscenace v novém miniaturním divadelním prostoru μMikro – transportní divadelní scéna pro jednoho diváka a dva herce. Divák pozoruje představení průzorem 4‚4 × 7 cm, ve kterém se na principu filmového střihu střídají jednotlivé kazety s různými scénami. Technologie představení je postavena na principu papírových mechanických automat a pop-up knížek. μSputnik je první inscenace uvedená v μMikro. Společně se Sputnikem, první umělou družicí Země, cestujeme vesmírem a zažíváme dobrodružství spojená se závody o dobytí vesmíru a studenou válkou.

Vlastně není víc co dodat, protože je to od začátku do konce pravda. I když to člověka nepřipravilo na to, co uvidí a jaký zážitek to je. Pozoruhodný nápad, zprostředkovat takovou podívanou vždy jen jednomu jedinému divákovi. Já byl spokojen, velmi spokojen, i když se to fotograficky nedá zprostředkovat.

Tagy