weby pro nejsevernější čechy

Eastern Tunes 2017

Je léto, je doba velkých i malých hudebních festivalů všech žánrů. A jeden takový menší festival zaměřený na asijskou hudbu se konal v sobotu 22. 7. 2017 v Mikulášovicích.

Organizátorem akce s názvem Eastern Tunes s podtitulem Sounds of Real Asia byla společnost Thonmi z.s. Hudební akce se konala již podruhé, za účasti hudebníků a zpěváků původem z Asie. Někteří z nich již natrvalo žijí v Evropě a udržují si zde svoji národní kulturu, jiní na festival přicestovali až třeba z Tibetu či Uzbekistánu.

V rámci doprovodného programu proběhlo v pátek 21.7. ve Slovanském domě v Mikulášovicích promítáním filmů o životě v současném Tibetu a Afghanistánu spojené s následnou besedou k tématu.

Loňský 1. ročník Eastern Tunes byl takříkajíc na zkoušku, letošní účast návštěvníků byla podstatně vyšší, i když Výběžanů bylo opravdu minimum. Kromě vlastního programu stáli za shlédnutí určitě pasoucí se jačí rodinka, čtyřmetrová buddhistická stupa, návštěva čajovny a velmi zajímavá byla také ochutnávka různých pokrmů z asijské gastronomie. Také děti neměly čas nudit, pro ně bylo Loutkové divadlo Kejklíře Slávka, různé hry a soutěže. Program zakončilo vystoupení uzbecké punk-rockové skupiny Tupratikons z Taškentu.

Tagy