weby pro nejsevernější čechy

Rodinná zábava s loupežnickým hejtmanem Karáskem

Loupežnický hejtman Karásek zve již pošestnácté k tradiční rodinné zábavě, která se koná 1. května v idylicky položeném areálu „Querxenland“ v Seifhennersdorfu.Od 10 do 18 hodin se mladší i starší návštěvníci mohou vrátit o 200 let zpět do doby loupežníků a pašeráků.
O dobrou náladu se svým vystoupením postará moderátor a muzikant Achim Mentzel, dále Hudební škola Fröhlich z Obercunnersdorfu, módní přehlídka Renate Witteck, taneční skupina Elleny, česká dechovka Plechařinka a hudebník Hans Pittermann. Moderování jevištního programu zajistí sám loupežnický hejtman Karásek alias Hans Klecker.

V Karáskově kavárně bude milým doplňkem ke kávě a výborným koláčům živá hudba. Další kulinářské dobroty nabídne Karáskův přírodní trh, kde nebude chybět domácí uzenina, sýry, pochoutky z loupežnického pekáče nebo pašerácké klobásky. Kromě toho budou moci návštěvníci shlédnout, jak náročná a přesto zajímavá je výroba koláče Baumkuchen.

Tradiční řemesla přiblíží hrnčíři, kteří ukáží své umění na hrnčířském kruhu či košíkáři, kteří budou vyrábět proutěná křesla, ale také uzenáři, kteří přímo na místě vyudí různé druhy masa. Představena bude také práce se dřevem a ukázky vyřezávání soch ze dřeva motorovou pilou.

Pro malé hosty je připraveno spousta her, fotoakce se skřítkem Querxem a horolezecká věž. Pro starší návštěvníky se na louce u lesa koná historická střelba z kuše a v 11 hodin se všichni návštěvníci mohou zúčastnit hledání pokladů s loupežnickým hejtmanem Karáskem.

Tagy