weby pro nejsevernější čechy

Plzeň padla v Liberci, o jisté místo v playOFF se stále ještě hraje

Letos poprvé si Tygři poradili s Indiány z Plzně, Roman Will udržel nulu a střídající brankář soupeře neměl dobrý den. Miroslav Svoboda pustil tři branky a konečé skóre tak bylo 4:0 pro domácí.

Plzeň si v minulém kole zajistila první trofej z letošního ročníku, stane se držitelem prezidentského poháru pro vítěze základní části soutěže a i když každý vyhrává rád, nedalo se čekat, že půjde o zápas extrémě vyhrocený. PlayOff vyžaduje hlavně zdravé hráče. Domácí ale nevyužili řadu slibných nájezdů, hosté se naproti tomu neprosadili v přesilovkách a to ani když hráli v pěti proti třem.

První gól padl na konci druhé třetiny, úspěšný byl Bakoš.

Po střídání brankářů v brance hostů, kdy Krále (po zranění) vystřídal Svoboda se domácí rozstříleli a přidali ještě tři branky.

I v posledním zápase bude o co hrát, o přímé účasti v playOff není ještě stále rozhodnuto.

Filip Pešán (Liberec): „Myslím, že dvě třetiny byl zápas vyrovnaný, Plzeň ukázala, že hraje ve velké pohodě. Párkrát nám zamotali hlavu, byli silní na kotouči. Jsem rád, že jsme byli trpěliví, i když myslím, že jsme možná byli po dvě třetiny horším týmem. Na konci jsme zápas otočili na naši stranu a jsem rád, že jsme vyhráli.“

Jiří Hanzlík (Plzeň): „Neodehráli jsme dobré utkání, nevytvořili jsme si skoro žádné šance. Liberec některé své šance proměnil a zaslouženě vyhrál.“

Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 39. Bakoš (Ordoš, Redenbach), 49. Redenbach (Ševc, L. Krenželok), 54. Derner (Jánošík, Bakoš), 57. Ordoš (Filippi, Bulíř). Rozhodčí: Lacina, Úlehla – L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 5353.