weby pro nejsevernější čechy

Tygři podlehli Kometě 1:2 a Prezidentský pohár stále čeká na svého nového majitele

Úvodní tlak z první třetiny nedokázali domácí zužitkovat, ve druhé třetině dostali branku a ani tlak a dokonce ani celou řadu přesilovek (ani tu, kdy hráli v pěti proti třem!) nedokázali využít a tak, i když v poslední třetině skórovali (paradoxně) ve vlastním oslabení, Kometa dokázala dát rozdílový gól a skjvěle ji zachytal brankář Čiliak a veze si do Brna všechny tři body.

Trenér domácích, Filip Pešán, pro web klubu komentoval vývoj utkání takto: V posledních zápasech se potýkáme se špatnou koncovkou. Táhne se to už od zápasu s Hradcem, branku jsme nevstřelili ve Vítkovicích, dnes se nám už skórovat podařilo, ale pouze jednou, paradoxně ve vlastním oslabení. Postupem času byla Kometa silnější a silnější, dobře bránila a my jsme měli problém dostat se do pásma. Bohužel už jsme zápas otočit nedokázali.

Petr Haken, trenér Komety byl pochopitelně spokojenější: Pro nás je to po dlouhé době vítězství venku, o to víc nás to těší. Utkání jsme odehráli dobře, řekli jsme si, že chceme hrát jednoduše a nedělat chyby, protože poslední dobou jich děláme až moc. Dnes nás neskutečně podržel brankář, to byl rozhodně základ úspěchu. Liberec nás ve třetí třetině hodně zatlačil a dostal pod tlak, takže jsme rádi, že bereme tři body.