weby pro nejsevernější čechy

Z jasného zápasu drama, Tygři : Piráti 4 : 3 po prodloužení

Druhý domácí zápsa semifinálové série se přes větší vyrovnanost vyvýjel lépe pro domácí, kteří po první třetině vedli o gól a na začátku druhé přidali bleskově druhý. Chomutov, přestože se dostával do slibných akcí, neskóroval a když nevyužil ani dvě přesilovky pět na tři, zdálo se že si Tygři dojdou v klidu pro vítězstí. V osmadvacáté minutě Svačina zvýšil na 3 : 0 a kurz, který nabízejí sázkaři, vyskočil u vítězství hostů hodně vysoko vypadalo to na riskantní sázku.

https://youtu.be/ZC87ziWlgQ4

Jenomže góly Vondrky (37′), Valacha (49′) a Kämpfumla (52′) obrátili skore a když do konce třetí třetiny už žádný další nepadl, došlo v Liberci — letos poprvé — na prodloužení.

Ačkoli se v semifinálových bojích nastavuje celých dvacet minut, Tygrům stačily tři a po přihrávce Jelínka dorážel Lakatoš.

V úterý se série stěhuje k dalším dvěma zápasům do Chomutova.

Branky a nahrávky: 19. Lakatoš (Ordoš), 21. Radivojevič (Ordoš), 28. Svačina (Valský), 63. Lakatoš (P. Jelínek) – 37. Vondrka (Huml, Rutta), 49. Valach (Koblasa, V. Růžička ml.), 52. Kämpf (L. Chalupa, Rutta). Rozhodčí: Hribik, Hradil – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Vyjádření trenérů (převzaté z webu Bílých tygrů):

FILIP PEŠÁN LIBEREC
„Soupeř nastoupil aktivněji než v úvodním duelu, místy jsme s tím měli problém. Nicméně jsme se během zápasu víc a víc dostávali do šancí, vedli jsme 3:0, mohli jsme přidat i další branky, což se nestalo a soupeř vytěžil ze svých šancí vyrovnání. Myslím si, že rozhodlo, že jsme přečkali obě soupeřovi přesilovky 5 na 3. Rozhodl také náš tlak v brankovišti, který nám přinesl nejen góly v základní části, ale i gól v prodloužení.“

VLADIMÍR RŮŽIČKA ST. CHOMUTOV
„Myslím si, že zápas byl mnohem lepší než ten první. Musím poděkovat hráčům za bojovný výkon a za to, že jsme se dokázali vrátit do zápasu z 0:3 na 3:3. Bohužel jsem v prodloužení inkasovali. Přijeli jsme do Liberce pro jedno vítězství, to se nepovedlo. Musíme vyhrát dva zápasy doma, abychom mohli na něco pomýšlet.“