weby pro nejsevernější čechy

První bod finálové série bere Kometa, v Liberci zvítězila 3:4

Hokejová extraliga dospěla k finálové sérii a k prvnímu zápasu přijeli brněnští do Liberce. Tradičně vyprodaný stadion viděl napínavý hokej, navrch měla nakonec Kometa a i když vyhrála jenom o gól, bere první bod a libereckým Tygrům vzala hned napoprvé výhodu domácího stadionu.

Začátek ovšem naznačoval něco jiného, Tygři se rychle ujali dvoubrankového vedení, tím ale začala jenom rychlá jízda na horské dráze protože Kometa vzápětí nejenom vyrovnala, ale ujala se i vedení. Na začátku druhé třetiny domácí srovnali stav, Kometa si ale vzala vedení zpátky a do konce utkání ho udržela, takže do zítřejšího zápasu jde po lepším začátku možná lépe naladěna. Jak se ale říká u nás u kulečníku: hraje se do posledního pimprlika a k tomu je ještě poměrně daleko.

Branky a nahrávky: 4. Svačina (Plutnar), 11. Ševc (Ordoš, Lakatoš), 26. Bulíř (Svačina, Mojžíš) – 11. Dočekal (L. Čermák), 12. Zaťovič (Haščák), 20. Malec (M. Kvapil, Kováčik), 30. Mallet. Rozhodčí: Hodek, Pešina – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 0:1.Branky a nahrávky: 4. Svačina (Plutnar), 11. Ševc (Ordoš, Lakatoš), 26. Bulíř (Svačina, Mojžíš) – 11. Dočekal (L. Čermák), 12. Zaťovič (Haščák), 20. Malec (M. Kvapil, Kováčik), 30. Mallet. Rozhodčí: Hodek, Pešina – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 0:1.

Vyjádření trénérů po zápase (převzato z webu Bílých tygrů):

FILIP PEŠÁN LIBEREC
„Do utkání jsme vstoupili aktivně. Po několika šancích jsme vedli 2:0, už v první třetině se rozhodoval zápas. Dostali jsme velmi laciné tři branky, i když jsme ve druhé třetině srovnali, tak jsme inkasovali opět velmi laciný gól na 3:4. To trochu srazilo naše sebevědomí, což vyústilo v naši bezzubost během třetí části. Kometa následně výsledek bez problémů ubránila.“

KAMIL POKORNÝ KOMETA BRNO
„Utkání začalo divoce, představovali jsme start duelu trochu jinak. Když jsme nevyužili přesilovku 5 na 3 a soupeři se to podařilo, protože se náš hráč ještě nedostal do hry. V druhých deseti minutách si jsme skóre obrátili a byli jsme produktivní. Dostali jsme se zpět do hry nejen herně, ale i gólově. Soupeř ve druhé třetině vyrovnal a trochu nás zatlačil díky přesilovkám. Stejně jako na Spartě, ujel Mallet a vstřelit vítězný gól. Co se týče třetí třetiny, tak si myslím, že jsme ji zahráli velmi dobře takticky a soupeře jsme do vyložených šancí nepouštěli. Jsem rád za první vítězství v sérii a že tým utkání odmakal tak, jak odmakal. Musím za to klukům poděkovat.“