weby pro nejsevernější čechy

Titul se vzdaluje, Bílí Tygři : Kometa 3 : 4 (prodloužení)

Druhý zápas o titul měl tři skoro identické třetiny: hosté se ujali vedení, domácí dotáhli a hrálo se dál. Možná by to tak bylo i v prodloužení, kdyby nerozhodoval zlatý gól.

Je nutné napsat, že oba týmy do druhého finále nastoupily s chutí hrát, větší energie byla ale cítit z hostující Komety, která si po prvním vítězství víc věřila. Domácí Tygři se její hře snažili čelit s větším nasazením než v páteční premiéře a ačkoli se nedá říci, že by cokoli vypustili, jejich snaha se míjela účinkem a stále byli pod tlakem a v pozici toho, který dotahuje.

Možná se bude mluvit o štěstí a o smůle, což jsou veličiny neměřitelné, faktem zůstává, že liberecké čeká na jihomoravském tripu těžký úkol a severočeští fanoušci musejí doufat, že Filip Pešán bude mít sílu motivovat tým ke zlepšenému výkonu. Hlava zatím dole není, ale vidina titulu není zdaleka tak konkrétní a jiskřivá, jak mohla být.

Branky a nahrávky: 17. Derner (Ordoš), 38. Lakatoš (Jánošík, Bartovič), 49. Lakatoš (P. Jelínek) – 14. M. Erat (Krejčík), 27. M. Erat (J. Hruška, M. Kvapil), 48. R. Zohorna (Mallet, Kováčik), 65. M. Kvapil (Haščák, Kováčik). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 0:2.

Vyjádření trnérů po zápase (převzato z webu Bílých Tygrů):

FILIP PEŠÁN BÍLÍ TYGŘI LIBEREC :“Do utkání jsme vstoupili špatně a Kometa od samého začátku jednoznačně režírovala průběh. Ne úplně zřídkakdy se stává, že vyhraje horší tým. Já jsem do poslední chvíle věřil, že nějakou střelou z minima šancí dokážeme vyrovnat. V prodloužení jsme těžili z té vyrovnávací branky, která nám dala vítr do plachet. Rozehráli jsme to lépe než Kometa, ale bohužel krásná individuální akce Kvapila rozhodla zápas. Všichni si myslí, že Kometa už má titul, ale já si to nemyslím.“

KAMIL POKORNÝ HC KOMETA BRNO
„Prvních šestnáct minut od nás bylo nejlepších v play-off, bohužel jsme to nevyjádřili brankově. Stačila jedna chyba, soupeř vyrovnal a nakonec uhrál třetinu na 1:1. Ve druhé části se hra srovnala. Sice jsme šli do vedení, ale soupeř si pomohl přesilovkou. Ve třetím dějství jsme znovu odskočili, ale bohužel jsme vedení udrželi hrozně krátce. Dvě minuty před koncem jsme měli obrovskou šanci, jenže trefili jsme tyč. Naštěstí se nám ta první třetina vrátila v prodloužení a vstřelili jsme zlatý gól, na který už domácí nemohli zareagovat.“