weby pro nejsevernější čechy

Další prodloužení přineslo Tygrům výhru. Porazili Vervu z Litvínova 4.3.

Protože do Liberce zajíždí na zápasy domácího hokejového celku řada fanoušků z blízkéh pohraničí, byl zápas, který odehrál klub Bílých Tygrů s Vevou Litvínov zahájen slavnostním buli, které provedl starosta nedaleké Žitavy a hudební doprovod zařídily mimo jiné písně Karla Gotta, které byly určeny pro německé posluchače. BeeneMaja je ovšem zlidovělá tu i tam)

Domácí se však zpočátku moc nepředvedli: říká se odborně těmto zápasůmtrmavrma a nebo také holomajzna, alespoň tak nějak vypadaly první dvě třetiny severočeského zápasu osmadvacátého kola extraligy ledního hokeje. Po první bezbrankové přišla druhá třetina, která kromě gólů přinesla také vyloučení a to včetně nasobných trestů a jeden odchod do kabin (Vyloučení: 3:7, navíc Bulíř 5 min. a do konce utkání).

Ve třetí třetině se hra uklidnila, Tygři šli do vedení a zdálo se, že konečně uhrají zápas do vítězného konce, jenomže necelé dvě minuty před koncem hostté srovnali.

Na řadě bylo opět prodkloužení, které vítěznou brankou ukončil Marek Kvapil.

Podrobný report na klubových stránkách je tu->

Filip Pešán Bílí Tygři Liberec

„První dvě třetiny jsme vůbec neodehráli dobře. Byli jsme nedisciplinovaní, nedrželi jsme se plánu. Vždyť jsme čelili trestnému střílení i v součtu takřka devítiminutové přesilovce soupeře. Tam nás podržel Roman Will, díky němuž jsme zůstali ve hře. Po dvou třetinách jsme si k tomu něco v kabině řekli. Do třetí dvacetiminutovky jsme měli dobrý vstup, ale bohužel jsme v závěru nešťastně inkasovali branku na 3:3. Jsem rád, že jsme nakonec strhli na svou stranu alespoň dva body za výhru v prodloužení.“

Darek Stránský HC VERVA Litvínov
„První třetina byla rychlá a svižná, myslím, že se hrál i pěkný hokej. Zbytek utkání byl hodně poznamená častými využitími. Předvedli jsme hroznou spoustu faulu a některé z nich byly vyloženě z kategorie školáckých a hloupých. Namísto toho, abychom v pětiminutové přesilovce rozhodli, zkazili jsme si ji fauly. Když jsme vstoupili do třetí třetiny za stavu 2:1, opět jsme soupeři nabídli možnost srovnat. No a rozhodující gól, ten v prodloužení opět padl v oslabení. Můžeme se zlobit pouze sami na sebe, že si z Liberce nevezeme více bodů. Nicméně vzhledem k závěru můžeme být rádi i za bod.“