weby pro nejsevernější čechy

Když to nejde, tak to nejde. Tygři odevzdali body Vítkovicím.

V devětatřicátém ligovém kole (2017) podlelhl doma tým libereckých Tygrů hostům z Vítkovic a i když měli domácí optickou převahu, nestačilo to. Hlavně proto, že chyběla střelecká pohoda, agresivita a štěstí.

Tým, který ve dvou posledních ročnících získal pohár pro vítězství v základní části a jenou i titul pro mistra ligy je letos očividně v krizi a nemůže najít recept na minulé úspěchy. V celé sezoně se mužstvu nedařilo venku, teď přicházejí i zklamání ze zápasů hraných v domácí aréně. A čas k nadechnutí k závěrečnému tlaku se neúprosně zkracuje.

Filip Pešán (Liberec): „Dnes to byl z mého pohledu souboj našeho týmu proti Patriku Bartošákovi a jeho brankové konstrukci, který jsme prohráli. V závěru pak soupeř ujel z jednoho brejku, který jsme špatně sehráli. Doufám, že si schováváme šťastnější chvíle na úplný závěr sezóny.“

Pavel Trnka (Vítkovice): „Od první přesilovky, respektive našeho oslabení, jsme se dostali pod enormní tlak. Domácí si vytvářeli mraky šancí. Musím pochválit kluky za obětavost, zejména v oslabení. Samozřejmě musím vyzdvihnout výkon Patrika Bartošáka. Se třemi body jsme samozřejmě spokojeni.“

Bílí Tygři Liberec – HC Vítkovice Ridera 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 34. Kvapil (P. Jelínek, Ševc) – 31. Olesz (D. Květoň, Trška), 35. P. Zdráhal (Kucsera, Kolouch), 57. Dej, 60. D. Květoň (Olesz). Rozhodčí: Roman Svoboda, Pražák – Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:10. Využití: 1:1. Diváci: 5275.