weby pro nejsevernější čechy

Série mezi Hradcem a Libercem je srovnaná

I druhý domácí zápas (o prvním třeba tady ->) hokejový tým Liberce zvládl, dal tři branky a hostujícímu Hradci nepolovil ani jeden takže už teď je jasné, že série se bude hrát na libereckém stadionu jistě ještě jednou a to tuto sobotu (24/3) už od 11 hodin dopoledne.

Jako skoro tradičně se podařilo Tygrům brzy skórovat a tentokrát i brzy přidat druhý gól a první třetinu vyhrát bez ztráty kytičky. Hradecký Mountfield nenašel na hru domácích recept a i když se dostával do třetiny domácích, nevytvořil si silnější tlak ani výraznější šance. Navíc obdržel ve druhé třetině další branku a do konce zápasu působil dojmem, že by jeho hráči byli už rádi v autobuse domů, kde se poradí pokusí se vymyslet nějakou novou lepší strategii, která snad přinese lepší výsledek.

Filip Pešán (Liberec): „Odehráli jsme velice organizovaný a bojovný zápas. Myslím, že jsme byli po celý zápas o trošku lepší, než byl hostující tým. Byli jsme důrazní v brankovišti a skvěle nám zachytal Roman Will. Zaslouženě jsme získali druhý bod a vyrovnali jsme sérii.“

Václav Sýkora (Hradec Králové): „Zápas začal tím, že jdeme do stavu 0:1, jako už by se to stalo tradicí. Inkasovali jsme první gól po chybě, která by se zkušenému týmu neměla stávat. Nedokázali jsme na to odpovědět a ještě v první třetině přišla druhá branka. Možná trošičku nešťastná. Ta třetí v oslabení byl gól podobného typu, kterým jsme my rozhodli první utkání doma v prodloužení. Domácím tam přálo štěstí, ale je potřeba říci, že mu šli hodně naproti. My jsem to manko tlačili před sebou celý zápas. V závěru jsme nastřelili břevno, ještě tam byly nějaké situace dva na jednoho, ale nevyužili jsme to. Série teď znova začíná a budeme se chtít co nejlíp připravit na zápas v Hradci.“

Bílí Tygři Liberec – Mountfield Hradec Králové 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Redenbach (Bakoš), 19. Bulíř (Derner), 24. M. Kvapil (Filippi). Rozhodčí: Hodek, Hribik – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:10, navíc Ševc, J. Stránský – Cibulskis všichni 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 2:2.