weby pro nejsevernější čechy

Báječní muži a ženy na (občas) létajících strojích – Meatfly 3DH Cup 2013 Jedlová

Dopoledne 4. května 2013 sluníčko, teplíčko a vůbec pohoda, jenže po obědě začalo krápat, až skoro slejvák. I přes nepřízeň počasí jsme ale vyrazili na Jedlovou, přesvědčeni, že tvrďáci, účastnící se letošního prvního závodu Meatfly 3DH Cup, se hned tak nevzdají.
Hned na začátku areálu se mi sice dostalo ujištění (a názorné ukázky), že v tomhle se fakticky skoro nedá jezdit, ale zjevně si to nemysleli zdaleka všichni. Vlek vyvážel nahoru odvážlivce, kteří vzápětí drandili dolů, bláto nebláto. Stejně jako vloni jsem se vydrásal kopcem až nahoru ke startovní plošině a stejně jako vloni nejvíc času strávil u skoku přes cestu. Hlína stříkala, pršet přestalo, sem tam někdo vyjel mimo trať nebo spadnul. Leckdo měl na přilbě kameru, takže možná bude Youtube plný klipů „downhill z Jedlové“. Na výsledky jsme nečekali, ty se nejspíš objeví po vyhlášení na webu závodu. Tak za rok zas!

Info zde ->

8.5.2013 – O tomto víkendu se v Jiřetíně pod Jedlovou odjel první závod 11. ročníku Meatfly 3DH Cupu.

Počasí až do měřeného tréningu přálo velmi a tak se na start prvního závodu postavilo 135 závodníků. Trať pro letošek doznala pár změn, ale i tak to byla nadále klasická, pěkná technická Jedlová, která neodpustí žádnou chybu. O tom se nejeden jezdec přesvědčil hlavně když v průběhu „měřáku“ začlo pršet. Takže měřák na trati s krásně držícím povrchem a potom v závodě začalo to tradiční jedlovské bahno. Diváci hladoví po různých kreacích se mohli díky MS v hokeji vybavit trubkama a řádně jezdce povzbuzovat. Řev trubek se rozléhal po celém lese a byl jen zázrak, že si to žádná srnka nespletla s jelenem v říji. Jezdci měli plné ruce práce a na vyvoněných nových dresech do nové sezóny byl vidět nejeden šrám a většinou ani loga sponzorů nebyla čitelná pod hnědou vrstvou. Samozřejmě pak na startu byl i Honza Čepelák a jiní jemu podobný střelci, kteří to kolo ovládají i na mokru, nikoliv kolo ovládá je, jako je náš případ. V depu bylo po dešti vidět jak všichni přezouvají na spiky (ty odvážnější) nebo ukládají kolo do auta. Plně chápu činnost prvního i druhého tábora. Teď už ale k samotnému závodu a výsledkům. V měřáku nejrychleji ve fullech zalítnul Ondra Štěpánek. V ženách to byla bezkonkurenční Simona Jirková. Co se týká celkových výsledků tak to dopadlo následovně:

Ženy: Simona Jirková ani nadále nemá v ženách konkurenci a snižuje výkonama na kole sebevědomí nejednoho muže, když ho zařízne v neskutečným čase. Její žluté logo Bigshock na helmě a žlutý stan perfektně ladí s Bigshock stanem na startu. Divák by si pak mohl myslet, že ty plechovky Shocku nosí Simona v batohu a ne že se dostávaj na registraci. Mixér skončil druhý a návštěva z Jihu v podobě Dušákové Šárky byla třetí. Pokud se nepletu tak Šárka to taky nemá na 3DH cup úplně kousek. Doufám že letos bude víc a víc žen na startu.

1. Jirková Simona – Czech Giant Team 2:30.83
2. Mixová Monika – Freeride.cz Racing Team 3:08.58
3. Dušáková Šárka – Cyklo Jiřička 5:25.28

Masters: V kategorii starších seriózních pánů opět okouknuli všichni záda Dušana Mánka, který této kategorii vévodil i loni. Na druhém místě dojel Martin Pajma, který dokázal na tak strašným povrchu zalítnout oba časy v rozdílu 3 desetin. A třetí skončil Honza Valeš, kterého chci tímto přivítat zpět na 3DH Cupu po velké pauze. Tento člověk stál na startu 3DH Cupu už při jeho zrodu a dokázal vyhrávat nejeden závod. Rádi jsme tě viděli a doufáme, že ne naposled.

1. Mánek Dušan – bikeplac racing 2:06.65
2. Pajma Martin – C Bike Riders 2:10.12
3. Valeš Jan – Tukos 2:10.92

Junior: V Junioréch uvidíme na stupních konečně nové tváře. Kluci co to tu vedli několik let už jsou dospělý a teď už se budou bít ve fullech a za pár let v mastrech…vývoj nezastavíš. Jinak v Juniorech čelo opanoval Martin Lébl před Moravčíkem Dominikem a Petrem Inderbitzinem.

1. Lébl Martin – Krabcycles Specialized Team 1:56.30
2. Moravčík Dominik – KOLOSHOP.CZ 2:08.28
3. Inderbitzin Petr – Krabcycles Specialized 2:10.82

Hardtail: Zdeněk Hendrich v pevňákách udělal pápá, stejně jako rok předtím i Růžovák se Zeleňákem. Takže na startu se sešlo HT požehnaně a to celkem 4. Kdo by chtěl nějaké výsledky, tak doporučuji tuto kategorii. Třeba v Jedlové by byl v TOP5 každý. Na druhou stranu ti co zůstali u HT tam dávaj strašný pekla a jedou si opravdu ve stylu. Všechna čest jejich kotníkům. Jinak v čele této kategorie byl Martin Čermák, který určitě vítězství daroval jeho chlebodárci Spoke.cz, kterému se nedávno narodila dcerka. Spoke.cz je také velmi důležitým sponzorem 3DH Cupu a stará se vám o ceny ve fullech.

1. Čermák Martin – SPOKE.cz 2:16.65
2. Vavřinec Jakub – Zavapa 2:17.28
3. Bolina Tomáš – TJ KolaBrabec Rumburk 2:27.66

Full Suspension: Víte jak vypadali stupně vítězů loni v juniorech? Tak tak nějak podobně vypadají letos ve fullech. Jména se budou střídat, ale barvy dresů zůstanou vesměs stejný. Krabcycles to letos s týmem opravdu vychytal a nedal prostor nikomu z konkurence. A jeho svěřenci opravdu statečně ukázali záda všem. Vždyť mezi TOP6 bylo 5 lidí z Krabcycles týmu. Bravo bravo tleskám. A mezi těma rychlejma je pak ještě SUPER rychlej Honza Čepelák, který to zase vyhrál. Druhý byl Honza Pavlas, který nám ukázal jak stylově a napřímo trefit strom. Všichni se divili, že to přežil a pak ještě zalítnul druhý. A třetí byl Mára Petelík.

1. Čepelák Honza – Krabcycles Specialized 1:55.58
2. Pavlas Jan – Krabcycles Specialized 1:59.00
3. Petelík Marek – Krabcycles Specialized 1:59.36

Tagy