weby pro nejsevernější čechy

9.ročník memoriálu Slávy Novotného v malé kopané a 1.ročník starých gard ve Šluknově

V sobotu [27/6] se uskutečnil již 9.ročník tohoto pohodového sportovního klání v minikopané na počest letitého fotbalově aktivního, posléze i funkcionářského činovníka Slávy Novotného a 1.ročník turnaje starých gard.

Do turnaje se přihlásilo celkem 20 družstev místního, blízkého i dalekého okolí. Třebas dorazil mančaft z Bělé nad Radbůzou. Počasí bylo fotbalově příjemné, stánek na stadionu byl také připraven. Po rychlém rozlosování do skupin rozhodčí mohli písknout do svých píšťalek. Po maratónu zápasů ve skupinách, po osmifinále, čtvrtfinále, se do semifinále nakonec probojoval celek z Bělé nad Radbuzou, Repre Šluknov, Novotňáci a Bílé Vdovy. V tomto pořadí po tuhých, leč férových bojích také skončilo od prvně po čtvrté psané mužstvo. Mohu zde zmínit, že fotbalisti od Radbůzy vyhráli celý turnaj poprávem. Jedinou skvrnou finále byl nešťastný střet hlaviček, ve kterém to odnesl tržnou ranou na čele hráč z Bělé a musel být převezen rychlou do nemocnice v Rumburku. Dle infa byl propuštěn v neděli dopoledne, přejeme mu všichni tímto brzké uzdravení. Nejužitečnějším hráčem byl vyhlášen Ladislav Čmugr (Novotňáci), nejlepším brankářem byl Honza Baláž (Slávy bráchové) a nejvíc branek dal Jarda Malý (Bělá).

Letos se prvně souběžně konal i turnaj starých gard, do kterého se odhodlala přihlásit celá tři mužstva a to ze Šluknova, Lipové a Jiřetína pod Jedlovou. Posledně jmenovaný celek vyhrál. Nejužitečnějším pánem fotbalistou byl vyhlášen Tomáš Doležal (Lipová), nejvíce fíku nasázel Štefan Bagár (Jiřetín) a nejodolnějším golmanem byl Pavel Dobeš (Šluknov).

Poděkování patří městu Šluknov, technickým službám Šluknov (správci L.Čmugrovi za luxusní přípravu hřišť), Travel s.r.o. v Rožanech, za administraci Václavu Hlouškovi a Vildovi Stiborovi, hlasateli Ivanu Kolomazníkovi, rodině Novotných, rozhodčím za supr odpískání všech zápasů, jmenovitě to byl Sejkora Pavel, Šefčík Ladislav, Šimeček Libor a Jirsák Jaroslav. Za turnaj gard je také slušnost poděkovat Teamwelder, s.r.o. Jiříkov. V neposlední řadě osazenctvu stánku na stadionu, který se po dobu celého turnaje famózně staral, jak o stravovací, tak i hlavně o pitný režim všech hráčů, realizačních týmů, pořadatelů i diváků.

Zbývá napsat, že se všichni těšíme na jubilejní 10.ročník tohoto rurnaje, ale všeho do času.

Za pořadatele sesmolil Dušan Blanár

Zde si je možno prohlédnout více fotek z turnajů.Zde si je možno prohlédnout více fotek z turnajů.

Tagy