weby pro nejsevernější čechy

Rumburk vrátil Šluknovu porážku z podzimu

V sobotu [28/5] Rumburk (ve žlutém) porazil Šluknov na jejich hřišti 3:1.

Shrnutí zápasu L.Čurgaliho (trenéra ŠLK):

Utkání to bylo klasické derby se vším všudy. Bojovnost, důraz, emoce, skvělá divácká kulisa. Bohužel pro nás jsme dostali góly v závěru. Zápasu by slušela remíza a penalty. V první půli měl soupeř i my po dvou vyložených šancích, když jednu Rumburk využil. Po vyloučení jsme získali převahu a výsledkem byl vyrovnávací gól. Bohužel jsme nedisciplinovaností i my obdrželi červenou a hra se vyrovnala. Po další červené jsme se dostali pod tlak, který vyvrcholil góly v 89. a 90.minutě. Nejhorší je, že jsme na utkání s Hostovicemi přišli o další tři hráče. Dva nebudou kvůli červené a přibylo další zranění. Podle vývoje budou asi stejně padat do B-třídy tři mužstva, ale nechceme skončit úplně poslední. Proto je stále o co hrát a nikdy nevíte, jestli někdo neodhlásí soutěž, jako se to stalo loni, kdy už jsme také sestoupili a nakonec zůstali. Čekají nás ještě oba vzájemné duely, jak s Hostovicemi, tak v posledním kole s Velkým Šenovem.

A vyjádření RBK k derby z jejich stránek:

Derby nikdy nemá favorita a tak se čekalo, jak se bude utkání vyvíjet. Obě mužstva nastoupila s opatrnou hrou neudělat zbytečnou chybu. Takže děj utkání se odehrával převážně ve středu hrací plochy. V 31 minutě se nám konečně povedla pěkná kombinace na levé straně, kdy Chlada přihrává naběhnutému Havlovi a ten nedává domácímu brankaři žádnou šanci. Po této brance jsme se zklidnili a konečně se nám začala hra dařit. Jenže v 43 minutě ve středu hrací plochy dochází k menší strkanici a urážkám. Rozhodčí dává domácímu hráči žlutou kartu a našeho Stankoviče vylučuje za strčení do protihráče. Do poločasu se již nic závažného nestalo. Do druhé půle vstoupili domácí excelentně a hned z prvního útoku vyrovnali, kdy jsme nechali domácího střelce zcela osamoceně a ten toho dokázal využít. Tato branka nás na chvíli zastavila a domácí měli mírnou převahu. Postupem času jsme začali dobře bránit a přecházeli jsme do rychlých protiútoků. Domácí začínali být nervózní a jejich hra jim přestala vycházet. Toho jsme dokázali využít a naše útoky zastavovali i za cenu udělení žluté karty a to se jim vymstilo, jelikož dva hráči museli předčasně z hrací plochy. Vždy po udělení dvou žlutých karet. V závěru domácím docházeli fyzické síly, a když začali uvažovat o nerozhodném výsledku, tak jsme udeřili. V 88 minutě opět po rychlém našem útoku svoji šanci proměňuje střídající Farkaš a o minutu později závěrečnou branku střílí Havel. Tuto branku jsme opět přidali po rychlém protiútoku. Přesto, že se ještě několik minut nastavovalo, tak domácí se již k ničemu nedostali. Hodnocení trenéra: Každé derby je specifické a dnes mělo vše, co k fotbalu patří. Napětí, osobní souboje, pěkné kombinace, emoce, fandění a hlavně branky. Přesto, že domácí se snažili o vítězství, tak jim v závěru utkání došli síly a to rozhodlo o našem spravedlivém vítězství. Škoda, že nejslabším článkem toho to utkání byl rozhodčí, protože se nemuselo v tomto utkání, dle mého názoru, vůbec vylučovat.

Zde naleznete video z utkání.

Mistrovské utkání 23.kola I.A třídy.

SK Plaston Šluknov 1:3 FK Rumburk

Branky : Horák – Havel 2, Farkaš

Rozhodčí : Mareš – Budský, Dušík
ŽK : Knížek, Horák, Holešovský P., Čurgali – Havel, Chlada, Demeter
ČK : Horák, Knížek – Stankovič
Návštěva : 200 diváků

Sestava Šluknov : Janda – Hajduk (82′ Altman), Knížek, Koukol, Lukáč, Zounar, Chlan, Horák, Holešovský (40′ Blaho), Kirchner (64′ Kudrna), Čurgali (77′ Žák)

Sestava Rumburk : Dvořák – Trégr, Pokorný, Zima, Stankovič, Hejl, Matulík (70′ Farkaš), Havel, Šott, Chlada, Demeter

Tagy