weby pro nejsevernější čechy

Cyklo-charitativní akce – XC Hrádek 2013

Organizátoři z Schrődingerova institutu připravili pro závodníky všech věkových kategorií, od 10ti let do cca 100, technicky velmi náročnou, ale krásnou trať. Celkem se na start postavilo 33 závodníků, včetně jedné ženy. Výhodou pro diváky, kterých bohužel moc nepřišlo, byla přehlednost nejzajímavější technické části, takže mohli sledovat začnou část závodu z jednoho místa. Výsledky najdete na www.xc-hrádek.cz .

Ředitel a vynálezce závodu Jan Hany Novota dodává:

Nelidský, brutální, atraktivní. Takový byl dle přítomných 1. ročník GEMA XC Hrádek. Ač nevlídné počasí příliš nepřálo, trať byla doslova vyprahlá. Při pohledu na technickou náročnost okruhu si svou účast spousta závodníků na poslední chvíli rozmyslela. O to více si jako gladiátoři museli připadat ti, kteří se vydali vstříc nevšedním „zážitkům“, protože co rozhodně nadchlo, byla divácká kulisa. Na každém náročnějším úseku trati stáli opravdu početné skupinky přihlížejících a často velmi hlasitě fandících diváků.

Vítězem byl tak opravdu každý, kdo se postavil na start.

Chválu pěl nejen vítěz kategorie Veteránů II Petr Váňa: „Perfektní akce, skvělá organizace, hodně technická trať, díky!!!“ To jsou slova, která zavazují pořadatele ze Schrödingerova Institutu uspořádat i další ročník. Tak za rok zase na Hrádku…

https://youtu.be/2Go1GiVoT60

Tagy