weby pro nejsevernější čechy

Rumburskou etapu ovládlo včerejší vítězné trio

Organizátoři ženského závodu Tour de Feminin připravili na sobotu 11. 7. rovnou dvě etapy. První část byla takzvanou časovku z Krásné Lípy do Brtníků a zpět. Druhá etapa nesla název „Rumburská“ a několikrát tak obkroužila jedenáctitisícové město. Pro výběžanské fanoušky je smutnou zprávou, že ve čtvrté etapě už nenastoupila Anežka Lhotáková, která v časovce nedokázala zajet nad limit.

Časovku z Krásné Lípy do Brtníků a zpět nejlépe zvládla ruská reprezentantka Tatiana Antoshina. Cílem projela za 21:51, druhá Laura Stephens dorazila až půl minuty za ní. Na třetím místě stanula polská závodnice Anna Plichta. Česká zástupkyně se objevila až 34., kdy dojela Pavlína Šulcová. Ruská vítězka zatím může slavit, protože se i po další etapě objevila na prvním místě celkových výsledků.

První etapa dnešního dne se jela od deseti hodin a ,,Rumburské okruhy“ následovaly už šest a půl hodiny po ní. V trase dlouhé 71,6 km si cyklistky zvládly třikrát vyjet pro vrchařskou prémii na Krásný Buk k odbočcce do Sněžné a dvakrát prosvištěv okolo rychlostné prémie ve Starých Křečanech. Prvně zmiňovanou soutěž opět ovládla Češka Nikola Nosková, kdy dvakrát získala pět bodů a jednou dva. Dohromady tak s dvaceti sedmi body obhájila modrký trikot.

Celkově dojela Nosková na 29. místě a stala se tak nejrychlejší českou závodnicí ve čtvrté etapě. Průběžně je naše naděje na velmi dobrém 26. místě. Zato výběžanská tělíska v ohni ubyla, když se Anežka Lhotáková v časovce nedokázala dostat nad limit a nepoustoupila tak do další etapy. Eliška Drahotová se ale stále drží, v zatím poslední etapě dojela předposlední.

Rumburské okruhy byly v cíli zajímavé tím, že se na bednu vítězů postavilo stejné trio jako v etapě druhé. První Norka Emilie Moberg (1:54:15), druhá Američanka Kendall Ryan a třetí novozélandská závodnice Emily Collins. Závodnice přijely téměř souběžně, protože až čtvrté Laurem Stephens byl připsán rozdíl jedné sekundy.

Zítřejší etapa ,,Labskými pískovci“ končí okolo půl jedné na náměstí v Krásné Lípě, máte tedy jedinečnou příležitost podpořit cyklistky při závěrečném spurtu.

Kompletní výsledky z časovky najdete ZDE a ze čtvrté etapy ZDE

Fotky opět pořizoval Jakub Trmal:

časovka

4. etapa

Tagy