weby pro nejsevernější čechy

Celkové vítězství na Tour de Feminin vydřela ruská závodnice Tatiana Antoshine, Češka Nosková zůstala královnou vrchů

Do cíle v Krásné Lípě dojela kolem půl jedné vítězka dnešní etapy Američanka Kristabel Doebel-Hickok, více se však radovala ruská závodnice t týmu Servetto Footon. Tatiana Antoshina totiž dosáhla nejlepšího celkové času na letošní Tour de Feminin a stla se tak absolutní vítězkou. Českou akvizicí zůstala Nosovská, která v opět obhájila modrý trikot.

Etapa ,,Labskými pískovci“ se prodírala z Varnsdorfu skrz Jiřetín, Jetřichovice až do České Kamenice. Zde se závodnice stočily zpět na Chřibskou a Krásnou Lípu, odkud absolvovaly dva okruhy do Chřibské a Doubice. Rychlostné prémii mohly cyklistky získat v Jiřetína a Rybništi, pro vrcholovou cenu si vyšláply jednou rynartický kopec, jednou Lísku a třikrát Vápenku. Cíl se nacházel už klasicky v Krásné Lípě na náměstí.

Nejdřívě malé ohlédnutí. Na start se ve čtvrtek postavilo 133 závodnic z dvaceti týmů. Za čtyři dny jejich řady prořídly na 111 kousků. Některé závodnice v jedné z etap skončily pod limitem, největší ztráty z této oblasti nastaly po včerejší časovce. Jiné cyklistky ani nenastoupily na start některé z etap či se v průběhu závodu vzdaly.

Doslova vyšlapané vítězství pro sebe získala ruská cyklistka Tatiana Antoshina. Za tým Servetoo Footom a s celkovým časem 11:12:47 ovládla celé Tour de Feminin. Za jedenáct hodin tedy stihla zajet necelých čtyři sta kilometrů. Na druhé příčce se objevila Američanka Laurens Stephens a třetí místo nakonec patří záastupkyni polského výběru Anně Plichta. Na úžasném dvacátém místě se v těžké konkurenci prosadila Nikola Nosková se ztrátou pouhých dvou minut a čtyřiceti jedna sekund.

Dnešní závěrečnou etapu ,,Labskými pískovci“ zvládla nejrychleji Kristabel Doebel-Hickok (2:51:51), kdy jí druhá Lauren Stephens dojížděla až se zpožděním 45 sekund. Třetí místo zaujala Švédka Hanna Nilsson. Celkově nejrychlejší Česka zvládla výborně i tuto etapu, Nosková dojela devátá. Nikola, která s ročníkem narození 1997 patří mezi nejmladší závodnice, zvítězila také ve vrchařské soutěži, když dokázala nasbírat dohromady 45 bodů.

 JT 6751

Nejlepší vrchařka Nikola Nosková

Eliška Drahotová nedokončila poslední etapu, tudíž se do celkové pořadí nezapsala.

Výsledky dnešní etapy a celého závodu najdete zde: procyclingstats.com

Tentokráte máme fotografie od Jakuba Trmala:

Tagy