weby pro nejsevernější čechy

Tour de Feminin 2017 ve výběžku – V. etapa

XXX. ročník mezinárodního cyklistického závodu žen Tour de Feminin je minulostí. V neděli 9. července 2017 vyrazilo již silně prořídlé pole z Varnsdorfu do Labských pískovců, aby zakončilo poslední 5. etapu v odpoledních hodnách v Krásné Lípě.

Na trať dlouhou 104,1 km vyrazilo z původních 182 závodnic už jen 141 z očekávaných 147. Pokud jsem psal u Rumburských okruhů, že specifikum sobotního startu je ve stáncích a připraveném programu, pak Varnsdorf je proti ostatním odlišný v tom, že se tu (až na výjimky) před startem jezdí jedno zaváděcí kolečko…

Dnešním překvapením se (snad) stala speciální prémie – na trase čekalo označení kilometru s číslovkou 10 000. Tolik už se totiž ujelo od 1. ročníku závodu.

Karty se zdály vcelku rozdány už dopředu, a podle výsledků zde -> to tak i dopadlo. Ruth Winder si svůj náskok udržela a stala se letošní celkovou vítězkou. Do cíle dorazilo nakonec podle výsledkové listiny jen 129 závodnic. A to velmi opožděně. Ono dozvědět se něco oficiálně není úplně jednoduché, spíš se tyhle věci šíří šuškandou. Při Jiříkovské etapě prý došlo k hromadnému pádu a otevřené zlomenině, v této etapě pak k pádu závodnic někde u Všemil (podle Deníku u Srbské Kamenice). Došlo k přerušení závodu, jeden okruh přes Vápenku byl zrušen a do cíle v Krásné Lípě se dojíždělo s cca 50 minutami zpoždění. Tam jsem ovšem (tradičně) nebyl, protože jsem tou dobou dávno seděl ve Filipově v bazilice.

Takže pár obrázků z náměstí a startu ve Varnsdorfu:

Fotky od Vítězslava Bureše na FB ->

Závěrečná etapa v roce 2015 ->, v roce 2014 ->, rok 2012 ->

Tagy