weby pro nejsevernější čechy

Silvestrovský běh a závod horských kol 2014

K poslednímu dni roku patří nejen bujaré oslavy, bouchání zátek a petard a sem tam nějaký ten požár, ale také trocha pohybu. Už popadesáté si ve středu 31. prosince 2014 tuhle oblast ve Varnsdorfu vzal na starost Silvestrovský běh s vloženým závodem horských kol.

Když tak koukám na fotky z předchozích ročníků, kulatiny se dočkaly alespoň trocha bílé barvy. Zima sice byla také, ale ne taková, aby to někomu klouzalo po ledovce. Spíš ujížděly nohy a kola v mokré břečce…

Napsat se nic moc nového nedá – od mrňat po veterány, loučící se se závodnickou kariérou, kola letos nadvakrát, klobásky, svařák a cukrová vata jako obvykle, váleček pro ženské a poleno pro chlapy jako obvykle, vánoční stromečky na startu jako minulý rok, v některých kategoriích tak málo účastníků, že stojí na stupních vítězů jako obvykle sami(y). Vítězové, tipuji, také vcelku tradiční (a někteří přespolní) – jakmile budou výsledky, přidáme je.

Patronkou jubilejního ročníku byla Anežka Drahotová, která se objevila i ve startovním poli, stejně jako aktuální starosta města. A jako obvykle – můj obdiv mají všichni, kdo se dokážou postavit na start a běžet. Mně byla zima, jen jsem se na ty sportovce podíval.

Protože jde o akci tradiční, i my už máme něco z historie zaznamenáno – rok 2011 ->, rok 2012 -> a rok 2013 ->.

Obdrželi jsme kompletní výsledkové listiny obou disciplin, takže zde jsou k nahlédnutí:

A ještě -miw- pro Deník.

Tagy