weby pro nejsevernější čechy

Stříbrná medaile z celostátního superfinále středoškolské futsalové ligy pro děvčata VOŠ, SPŠ a SOŠS a CR Varnsdorf

Pokud jsem v minulém školním roce jako učitel tělesné výchovy a garant družstva označil účast našich děvčat v celostátním Superfinále Středoškolské futsalové ligy za neuvěřitelnou, musím s radostí letošní účast označit jako fantastickou.

V minulém ročníku obsadila děvčata celkově 4.místo, v letošním vybojovala místo 2. a získala stříbrné medaile. Nebyla to žádná lehká procházka. V průběhu letošního roku musela odehrát na postupových turnajích celkově čtrnáct utkání. Z těchto čtrnácti zápasů jedenáctkrát zvítězila, dvakrát remizovala a jednou, až ve finále …

Dne 18. dubna se uskutečnil ve Žďáru nad Sázavou závěrečný turnaj letošního ročníku Středoškolské futsalové ligy, tzv. Superfinále. V tomto turnaji se každoročně utkají čtyři nejlepší středoškolské týmy z celé České republiky, vždy 1. a 2. z Východní a Západní konference. Jako vítězné družstvo Západní konference si účast vybojovala také děvčata z VOŠ, SPŠ, SOŠS a CR Varnsdorf.

K prvnímu utkání ve Žďáru nad Sázavou nastoupily naše hráčky proti Gymnáziu Hradec Králové. Do zápasu vložily mnoho sil a jasně zvítězily 6:1. V té chvíli bylo jasné, že budou hrát finále, jenže finále s dlouhodobě nejlepším celkem celé soutěže – Gymnáziem Staré Město. Bylo také jasné, že mohou být nejhůře druhé. Snad právě tyto skutečnosti, k tomu únava z předchozího zápasu, možná obavy ze soupeřek, zapříčinily nedostatečnou koncentraci a slabší nasazení. Inkasování několika branek na začátku utkání pak způsobilo postupnou ztrátu motivace a o vítězi bylo rozhodnuto. Tak, jak jsme první zápas jasně vyhráli, tak jasně jsme finálový zápas prohrály. Nutno poznamenat, že děvčata odehrála oba zápasy bez střídání. Pro futsal na této výkonnostní úrovni jsme měli k dispozici pět hráček a z jedné jsme ještě museli „udělat“ brankařku.

Celkové pořadí ročníku 2016/17:

1. Gymnázium Staré Město
2. VOŠ, SPŠ a SOŠS a CR Varnsdorf
3. Gymnázium 5. května Praha
4. Gymnázium Boženy Němcové Hradec Králové

Moc, moc, moc Vám, děvčata, blahopřejeme a děkujeme za skvělou reprezentaci a propagaci školy!!!

Miroslav Valko
učitel tělesné výchovy, garant týmu

Tagy