weby pro nejsevernější čechy

Sportovní hry dětí obcí miniregionu Tolštejn 2018

Ve čtvrtek 24. května 2018 se ve sportovním areálu v Jiřetíně pod Jedlovou konal jubilejní 20. ročník sportovních her základních škol, které pořádá dobrovolný svazek obcí Tolštejn.

S některými věcmi je docela problém. Minulý rok jsem se o téhle příjemné události dozvěděl až se zpožděním po jejím konání. Když se vyjadřovala dříve se účastnící ZŠ z Varnsdorfu, která bez svého přičinění z klání vypadla. Rozhodnutím města, které ze svazku obcí (a několika dalších sdružení) vystoupilo. Bez komentáře.

A málem mi utekl i tenhle letošní ročník, protože se neobjevil v Obšťastníku obcí Jiřetín pod Jedlovou + Dolní Podluží + Horní Podluží. Vypátral jsem konání až cíleným dotazem. Že prý jde o interní záležitost účastnících se škol, tak se to do kalendáře nedává. Hele, fotbalové zápasy jsou interní záležitostí fanoušků. Koncerty interní záležitostí posluchačů. Divadelní představení interní záležitostí milovníků činohry, opery a operety. Takže tenhle argument prostě neberu – už jen pro počet účastníků…

Nakonec ale všechno dobře dopadlo, včetně počasí jak na objednávku. Disciplíny zůstaly stejné – kopaná (chlapci s výjimkou několika dívek), přehazovaná (dívky), minigolf, sprinty, přespolní běh a hod na koš. Se snižujícím se počtem škol to odsýpalo rychleji, fotbal se např. hrál už jen na travnaté ploše a nebylo třeba využít umělku.

Výsledky jednotlivých soutěží i celkové skóre viz foto v galerii. Snad se dozvím i o příštím ročníku.

Rok 2016 ->, rok 2015 ->, rok 2014 ->, rok 2013 ->, rok 2012 ->

Tagy