weby pro nejsevernější čechy

Varndorfská padesátka 2015

V sobotu 6. června 2015 se na Studánce jel 6. ročník Varnsdorfské padesátky, závodu fichtlů, který pořádá Moto sport klub Varnsdorf.

Pokud jsem rok za rokem konstatoval, že jsem z téhle akce zmatený jak veverka, nezměnilo se nic. Těžko mi sepisovat něco o něčem, čemu nerozumím a nemám o tom dostatečné informace. Jak se v minulých letech objevovaly na jednu akce různé plakáty s různými názvy, tak letos jsem nikde žádnou souvislost s Fichtlcupem nezaznamenal. Jak jsem v minulých letech horko těžko parkoval na auty přecpané louce, letos jsem se na ní projížděl sám (a určitě za to nemohlo zčásti obsazené nové parkoviště u silnice). Jak tu v minulých letech bývali diváci, tak bych se letos zdráhal někoho z přítomných tímhle slovem označit, protože soudím, že všichni přihlížející patřili k nějakému ze závodících.

Klidu mi nedodalo to, že přicházeje na start, psaný podle dostupného plakátu na pravé poledne, abych stihl po trénincích hlavní start, uviděl jsem, jak dojíždějícím závodníkům v cíli mávají praporkem.

padesatka-001.JPG

Neměl jsem tušení, že existuje ještě jedna verze plakátu se zcela jiným harmonogramem:

FC2015_Varnsdorf.jpg

Ať už platilo cokoli, ve 12:00 se něco startovalo, i když na lajně stálo všehovšudy 15 závodníků. A i když letošní ročník podpořilo Město Varnsdorf, žádného zástupce jsem si nevšiml. Pár minut jsem se procházel v oblacích prachu, které zřídkavě rozrazil závan čerstvého větříku, a snažil se něco vyfotit. Předpokládám, že výsledky se objeví tady ->

PS: Podle našich informací už po cca 15:00 na terénu nebyla ani noha…

A okénko do historie – rok 2014 ->, rok 2013 ->, rok 2012 ->

Tagy