weby pro nejsevernější čechy

Basket BK Varnsdorf A – BK Horejsek Děčín 81:59 play off

V konečné tabulce Severočeské basketbalové ligy se varnsdorfští umístili na třetím místě. Tímto se kvalifikovali do závěrečného play off. Prvním soupeřem na cestě do finále a boji o celkové vítězství v letošním ročníku ligy je BK Horejsek Děčín. Play off se hraje na dva vítězné zápasy a první utkání na děčínské palubovce 14. 3. 2014 varnsdorfští prohráli. Jestliže si chtěli zachovat naději na třetí utkání opět v Děčíně, museli bezpodmínečně v domácím utkání zvítězit.

V sobotu 22. 3. 2014 přivítali varnsdorfští na své palubovce hosty z Děčína. Domácí nezačali utkání příliš šťastně a po prvních dvou nepřesně zakončených útocích, se do vedení dostali hosté. Domácí se postupně zlepšovali a polovině druhé čtvrtiny vyrovnali a šli do vedení, které již do konce zápasu nepustili. Utkání nabídlo vše, co k play off patří. Útočný basket v první čtvrtině, nervozitu a spoustu nepřesností v zakončení a při proměňování trestných hodů ve druhé čtvrtině. Ve třetí čtvrtině útlum domácích a pokus o zvrat hostů až po návrat domácích do utkání a jeho dovedení do vítězného konce ve čtvrtině čtvrté. O postupujícím do finále tak rozhodne třetí utkání hrané 23.3.2014 na děčínské palubovce.

Sportovní akci spojili domácí s charitativní akcí „Oslaďme dětem život“. Návštěvníci zápasu mohli pamlsky osladit život dětem z Dětského domova v Lipové. A jak to dopadlo? Velký koš a velké ošatka dobrot jistě děti potěší. Zástupcům dětského domova výtěžek akce předali : za basketbalový oddíl BK Varnsdorf kapitán mužstva Jan Šišulák a za Schrődingerův institut statutární zástupce Gabriela Doušová.

Fotogalerie:

Tagy