weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorfští basketbalisté už okusili druhou ligu

Basketbalisti z Varnsdorfu zažili perný víkend. Páteční i sobotní večer odehráli první dva zápasy letošní sezóny a pro Varnsdorf premiérově v druhé lize. I přesto, že hráli na domácí půdě, nečekaly je lehké chvíle. V pátek se postavili proti týmu BK Slavoj Litoměřice, který je před dvěma týdny vyřadil z Českého Poháru. A v sobotu si přijela pro výhru Sluneta ÚSK Ústí nad Labem. Ani jeden ze zápasů neskončil výhrou pro domácí.


Páteční zápas začal slibně pro domácí, celou první čtvrtinu utkání byli o krok napřed před Litoměřicemi, pak se ale karta obrátila a vedení přešlo k soupeři. Varnsdorf se nevzdal a celé utkání se snažil Slavoj dotáhnout, ale bohužel to na výhru nestačilo. Celé utkání tak skončilo 64:82.

Sobota přinesla divákům pěkně napínavý zážitek už od samotného začátku. Muži z Varnsdorfu byli v plné síle a snažili se vydat ze sebe to nejlepší. Jenomže i to bylo málo. Ústecká Sluneta měla na vrch hlavně ve zkušenostech, kterých už má víc než dost, poněvadž celý minulý rok se držela na špici druhé ligy. A tak ani sobota nepřinesla Varnsdorfu výhru. Celý zápas skončil 63:77.

Přestože tento víkend nebyl pro Varnsdorf úspěšný po výherní stránce, byl jejich výkon poctivý a neztrácel na bojovnosti. Doufejme, že jejich příští utkání venku skončí lépe.

Tagy