weby pro nejsevernější čechy

Strongman Varnsdorf 2016

V sobotu 2. července 2016 si v areálu varnsdorfského pivovaru Kocour již potřetí dali dostaveníčko milovníci (ne)tradičních silových disciplín, uskutečnil se Strongman 2016.

Když se sejde akcí několik za den, těžko být na jednom místě delší dobu. Ráno jsem začal u Kocoura, po organizačních pokynech dopoledne příslušníci kategorií Strongman Junior“ a Strongman Příchozí“ zahájili soutěžení disciplinouCar pull (přitahování auta na kšandách pomocí lana na čas, limit 1 minuta). Junioři měli s lehčím autem vcelku snazší práci, někteří z nich takřka běželi. Příchozí se Chevroletem měli podstatně horší situaci, pokud jsem zaznamenal, do cílové čáry tenhle kolos nedal asi nikdo.

Dvě disciplíny jsem si nechal ujít (Log lift: zdvih klády nad hlavu na max. počet opakování, limit 1 minuta a Medley (limit 1 minuta na celé medley) – T-rex stone: přenášení kamene na paletu + Tire flip: převracení pneumatiky, maximální počet otoček) a vrátil se až na Farmers walk (farmářská chůze na 20 metrů, limit 1 minuta). Vydržel jsem pak ještě závěrečnou dopolední disciplínu Atlas stone (přehazování betonové koule na max. počet opakování, limit 1 minuta). Na vyhodnocení a odpolední část jsem nečekal a vyrazil vstříc dalším akcím. A sotva jsem vytáhl paty z areálu, zatáhlo se a po chvilce začalo pršet, takže jak dopadla odpolední část, určená kategoriím Strongwoman (bez omezení) + Strongman do 100 kg, nemám zdání.

Rok 2015 – > a rok 2014 dvakrát – nejprve laicky tady -> a pak přímo od organizátorů podrobně tady ->

Tagy