weby pro nejsevernější čechy

Lužice v běhu ročních období

Nedávno jsem tu psal o tom, že s končícím projektem končí éra sborníků, v úterý 15. ledna 2013 nezbývá než konstatovat, že stejně tak končí éra určitého typu výstav ve varnsdorfské městské knihovně. Projekt „Městská knihovna Varnsdorf – Setkávání přes hranice“ se totiž mílovými kroky ubírá ke svému konci.
Příležitost být tou poslední, kdo v rámci projektu prezentuje obě strany hranice, dostala Zdeňka Vajsová. Jak sama řekla, i když poprvé držela fotoaparát v rukou ve svých osmi letech, je stále jen „amatérkou“, která dokumentuje, co vidí. Co a jak vidí během roku v průběhu let v Lužici, s tím mají možnost se seznámit všichni, kdo projdou chodbu městské knihovny, kam se nastěhovala její první výstava v životě (premiéra proběhla vloni v listopadu v Budyšíně).

Na vernisáž se dostavila řada autorčiných známých, kolegů či žáků, čas si našel i (jak zaznělo s milým přeřeknutím v úvodním projevu) „krajní“ radní a zároveň „šéf“ Ing. Petr Jakubec.

Po úvodních projevech ředitelky knihovny Veroniky Matysové a koordinátora projektu Milana Hrabala si vzala slovo samotná autorka a přítomné provedla expozicí, aby k vystaveným fotografiím podala doplňující informace.

Projekt „Městská knihovna Varnsdorf – Setkávání přes hranice“ je finančně podpořený Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF): „Investice do vaší budoucnosti“ v rámci programu Cíl 3/Ziel 3.

Tagy