weby pro nejsevernější čechy

V Krásné Lípě již po osmé proběhl festival s cestovatelskou tématikou „Sedm divů“

V sobotu 12. 11. 2016 se od 11:00 do pozdních večerních hodin vystřídaly v Domě Českého Švýcarska v Krásné Lípě více než dvě stovky zájemců o cestování a objevování zajímavostí z různých koutů světa.

Letošní ročník festivalu, který tradičně pořádá obecně prospěšná společnost České Švýcarsko, byl částečně podpořen z projektu „Návrat divočiny do Českého Švýcarska“ financovaného SFŽP a MŽP ČR. Proto se v programu objevila témata z oblasti ochrany přírody – návrat ohrožených druhů do přírody v přednášce Petra J. Juračky o koních převalského, anebo dopady růstu populace lidí a jejich psích pomocníků na kvalitu života v některých zemích v přednášce Davida Modrého.

Během festivalu došlo ale i na lehčí a úsměvnější témata, např. v přednášce Kateřiny Karáskové: Kde ženy vládnou, která představila kultury, kde mají navrch ženy a naopak muži tam bojují o rovnoprávnost.

Závěr festivalu patřil krásnolipským cestovatelům Kateřině Dvořákové a Ladislavu Bezděkovi, kteří za dva roky objeli ve škodovce svět a splnili si tak svůj sen. Přednáška proběhla formou besedy a účastníci mohli pokládat nejrůznější dotazy. A protože jich bylo nepočítaně, festival neformálně pokračoval ještě po oficiálním skončení v nedalekém pivovaru.

Zájemci mohli již tradičně nahlédnout do stánku časopisu Koktejl, nebo si nakoupit v Hudy Outlet výprodeji. Během festivalu se pořádaly i soutěže, z kterých si vítězové odnesli předplatné časopisu Koktejl nebo kalendáře na rok 2017 „The Best of Českosaské Švýcarsko“.

Věříme, že i letošní festival přinesl širokou nabídku témat od adrenalinového dobrodružství, přes humanitární projekty až po zábavné cestování, a tak si každý mohl vybrat to své a dozvědět se něco nového a zajímavého.

Kdo chtěl, mohl společně s námi procestovat aspoň virtuálně téměř celý svět a odnést si i pár tipů a možná i motivaci na svou vlastní skutečnou cestu za dobrodružstvím, kterou třeba představí na některém z festivalů v budoucnu.

Festival by se nemohl konat bez přispění našich partnerů a sponzorů, kterým tímto děkujeme.

Jarmila Judová a Dana Štefáčková

České Švýcarsko o.p.s.

Křinické nám. 1161/10

Krásná Lípa 407 46

Tel: +420 412 383 000

www.ceskesvycarsko.cz

Rok 2015 ->

Tagy