weby pro nejsevernější čechy

Zpravodajství adventní Nr.05/2011 (a poslední)

První část svátků je za námi a už je pozdě přát někomu bohatou nadílku… Alespoň malé ohlédnutí, co bylo k vidění v právě končícím týdnu.
Z akcí, pod nimiž byla podepsána ZUŠ VDF, jsem absolvoval až čtvrteční koncert v aule, kdy hrála Varnsdorfská komorní filharmonie s hosty (Sametky, Kvíltet). Koncert byl (jak tento týden jinak) věnován Václavu Havlovi. V pondělí jsem tedy vynechal Vánoční koncert 1. ročníku a v úterý žákovský koncert.

V úterý jsem ale nevynechal křest knihy o Hance Krawcec, kterou realizoval Milan Hrabal v rámci evropského grantu, a také koncert křehké lužickosrbské písničkářky Lydije, který následoval.

Středeční vystoupení dětí z DDM v městském divadle VDF bylo kvůli státnímu svátku odloženo na úterý 27. prosince, takže bez problémů výše zmíněný koncert v aule.

Čtvrtek patřil na varnsdorfském gymnáziu druhému ročníku Vánočního jarmarku. Tudíž jsem se místo Adventního koncertu v RBK proháněl po chodbách a třídách – docela zvláštní, že někdo dokáže děcka přemluvit, aby poslední den školy do osmi do večera nabízely dárečky, perníčky, limonádu, čaj, svařák, anglické koláče, tombolu a čertví co ještě koho napadlo. Do toho se na schodišti střídal sbor a kapela, až okna drnčela, a v aule vystavoval Hrabalovic Píďa fotky ze svého ročního učitelského pobytu ve Státech.

V pátek jsme si dojeli do Rožan pro čerstvé ryby (a obhlédli cca 60 tisíc pstružích čerstvých vykulenců).

V sobotu už jen u starokatolíků tradiční živý Betlém a zpěv koled v kostele, půlnoční jsem přenechal synátorovi…

Příští týden nejspíš budu cestovat po západních Čechách, takže jen avízo – v pondělí na Vlčí Hoře Solideo, v RBK Česká mše vánoční a u Sollocha Svatoštěpánský koncert. V úterý v divadle ve VDF přeložené Vánoce přicházejí (DDM), ve Šluknově vánoční Musica Dolce Vita. Ve středu ve sportovní hale ve VDF Vánoční kometa (STARsky), ve čtvrtek na gymnáziu v RBK Svěcený a Navrátilová. A v sobotu Varnsdorfský Silvestrovský běh rovnou do nového roku… Na shledanou v lepších časech.

Tagy