weby pro nejsevernější čechy

Ruda z Ostravy, Miloš Knor a ten třetí z TýTý – Lukáš Pavlásek

Humor, který sebou tihle chlapíci přivezli, je dosti svérázný a nejspíše ho leckdo nevstřebá. Místy velmi obhroublé pasáže střídají nejrůznější imitace a narážky, které si člověk uvědomí až pár dalších vět po jejich vyslovení. A co že je na těchto televizně-rádiových hvězdách tak skvělého? Především jejich přirozenost. Člověk nemá pocit, že vtipy tlačí až z kolene, jako je to u mnoha bavičů dobrým (zlo)zvykem. 

V devatenáct hodin vystoupil jako první Miloš Knor, který alespoň pro mě dával představení největší spád. Suchý humor, to je věc, která Knora zdobí. Navíc umí pracovat s významným tichem, což diváky uvádí do hurónského smíchu. Dalším z vystupujících byl Lukáš Pavlásek. Jeho dokonalá přetvářka ňoumy funguje a stále zabírá. Navíc na sebe tentokrát vzal imitační část představení a slovenský zpěvák v jeho podání se náramně vyvedl.  Ruda z Ostravy byl nejslabším článkem večera, uměl sice pohotově reagovat na obecenstvo, ale jinak toho moc nepředvedl. Jeho ostravská mluva (která ve skutečnosti není pouze ostravská) dříve dokázala zaujmout více, dnes už jako jeho stálá součást nemá takovou sílu.

Suma sumárum to byly vtipně strávené hodiny v divadle, ale očekávání byla větší. Snad internet a televize přidávají jejich osobám a humoru větší šmrnc, než jaký je možný vidět naživo.  Některé legrácky pánové opakují už dlouhé měsíce a jak se říká: opakovaný vtip není vtipem.

Na Komiky s.r.o. vyrazil i Ivo se svojí mašinou, takže se můžete podívat na jeho výtvory.

Tagy