weby pro nejsevernější čechy

Odznak všestrannosti olympijských vítězů 2015

Po úterku jsem ve čtvrtek 14. května 2015 absolvoval další sportovní klání ve varnsdorfské Kotlině, tentokrát to byl 4. ročník Odznaku všestrannosti olympijských vítězů.

Počasí se tentokrát příliš nevyvedlo, snesl bych na sobě klidně ještě další vrstvy oblečení a sledovat omladinu, soutěžící v krátkých rukávech, mi přivádělo zimničné záchvaty.

Jak jsem se snažil vylíčit u Poháru rozhlasu, hledání informací o takových akcích není nejjednodušší. První pohled na obrazovku mě trochu zmátl:

okresni_kola.JPG

Až po rozkliknutí mi došlo, že nejde o místa, ale okresy, kde se OVOV koná:

okresni_kolo_vdf.JPG

Další „příjemností“ byl uvedený čas – protože nejsem ani žák, ani kantor, neměl jsem tušení, že sraz je až v 8:30 a oficiální zahájení v 9:15. Alespoň jsem měl chvilku zajet si pro další bundu, abych to tu přežil. Ve zmíněný čas nástup škol, přivítání organizátory, místostarostou města a zástupcem OVOVu, slib rozhodčích a zástupců soutěžících a rozchod na stanoviště. Oproti Poháru rozhlasu tady školy cyklí po všech disciplínách, které mají prokazovat všestrannost zmíněnou v názvu – běhy (něco krátkého a na závěr tisícovka), švihadlo, kliky, trojskok, hod míčem vzad. Kamsi se vytratily leh-sedy a letos jsem se dočkal driblování. Stejně jako v úterý jsem počkal i na vyhlašování – za žáky a žákyně se vyhlašovaly nejlepší trojice podle roků narození (2005 až 2000, pokud jsem dobře poslouchal). Následně pak pořadí škol – na pátém místě Speciální základní škola a Mateřská škola. Varnsdorf, na čtvrtém Základní škola Dolní Podluží, na třetím varnsdorfské gymnázium, na druhém pořádající Základní škola Edisonova a prvenství patřilo gymnáziu Rumburk. A nějak jsem nepostřehl, jestli těch účastnících se škol bylo víc, nebo ne.

Mezi řečí jsem se dozvěděl, že o víkendu hostí varnsdorfský bazén nějakou velevýznamnou akci celorepublikového významu, o které se nikde tradičně neobjevila ani zmínka, a na přelomu května a června se budou konat další (několikadenní) školní sportovní klání.

Protože v roce 2014 mi tahle událost proklouzla mezi prsty, připomenu pouze rok 2013 ->

Tagy