weby pro nejsevernější čechy

Bottrop 2013

Taneční skupina cheerleaders Stars Varnsdorf a Sunshine Dolní Poustevna se zúčastnila o víkendu Mistrovství Evropy v německém Bottropu 2013. Přes 5. 500 cheerleaders  z  9 zemí, bojovaly dva dny v soutěži v kategorii cheer a dance  v nádherném prostředí zábavného rodinného parku Movie park .  Cesta autobusem ubíhala. Vyjeli jsme z Varnsdorfu ve 22.00 hodin v sobotu ráno v 8.30 hodin  jsme stáli před hlavní branou parku a čekali na registraci.

Po otevření parku v 10.00 hodin a slavnostním zahájení  měly děvčata čas na atrakce a toho času řádně využily.  Po druhé odpoledne to začalo malování, česání, oblékání rozcvičení atd… a pak to šlo jak na běžícím páse v 15.10 hod. první zkouška na rozcvičovacím koberci v 16.10 hod. zkouška na ostro s hudbou a členy poroty a v 17.10 hod. před plnou halou, velkou porotou v krásném prostředí studia č. 7. Během hodiny a půl došlo na všechna naše vystoupení, což znamenalo: Pewwes Varnsdorf, junior Varnsdorf a pewwes Dolní Poustevna, každý 2 vystoupení 1x pompon dance a podruhé jazz dance .

V 19.30 hod. unavení, plní očekávání na vyhlášení výsledků v kategorie peewees a vyhlášení týmů, kteří se v neděli utkají o finále. Pak následoval odjezd asi 15 km do sportovní haly , kde jsme spaly společně s týmem z Dánska a týmem z Německa .

V neděli po snídani v trávě na parkovišti u Movie parku jsme se všichni rozešly na atrakce a užívaly všechny horské dráhy, volné pády, 4D kina, kaskadérské vystoupení, strašidelnou horskou dráhu všechny druhy kolotočů, vodní dráhy atd…  V 15.00 hodin jsme šly fandit našim juniorkám, které se probojovaly do nedělního finále.   Po vyhlášení výsledků v 16.30 hodin jsme znova užívaly atrakce až do 19.00 hodin, pak rychle do autobusu a návrat domů. 

Výsledky :

Peewees Varnsdorf –

1. místo jazz dance  kvalifikace ME v Paříži na podzim 2013

4. místo freestyle pompon  dance 

Peewees Sunshine Dolní Poustevna –

2. místo jazz dance 

5. místo freestyle pompon dance 

Junior  Varnsdorf  – 

2. místo jazz dance + kvalifikaci do amerického Orlanda na  Floridě 2014

6. místo freestyle  pompon dance 

Moc ráda bych poděkovala všem dívkám za vzornou reprezentaci obou měst jak Varnsdorf, tak Dolní Poustevna a samozřejmě hlavně našim hlavním sponzorům městu Varnsdorf, městu Dolní Poustevna. Nesmím zapomenout i na další menší sponzory, kterým také děkujeme.

Za oba týmy hlavní trenér Libuše Vladařová

Spoustu fotek najdete zde.