weby pro nejsevernější čechy

Tanambourrée 7. června 2013 – vystoupení pro MŠ a ZŠ (dopoledne, den druhý)

Nakonec se počasí smilovalo a tak se mohlo tradiční dopolední vystoupení souborů z festivalu Tanambourrée v zahradě mateřské školy Na kopečku ve Varnsdorfu odehrát v pátek 7. června 2013 opět na trávě mezi rododendrony.

Podle názvu jde o vystoupení pro MŠ a ZŠ, ale buď už prd vidím, nebo základka nedorazila ani jedna. Po pravdě, krom mateřinek nedorazil asi nikdo, minulé ročníky si alespoň pamatuji třeba maminy s kočárky, ale teď mi přišlo, že z dospěláků ani noha. Letos ani nikdo za město – záštitu má sice starosta, ale nic. Minulé roky tu býval místostarosta – taky nic… Vzápětí jsem se vyděsil, když se mi do ruky dostal program – pět čísel, z toho jedno domácí a dvoje Krnov? Jestli je to reprezentativní vzorek, kdo bude v neděli vystupovat v divadle?

Kromě Taxmínku a Taxmenu z Krnova tu ještě byla ZUŠka z Klášterce nad Ohří a TPS Magdaléna. Celý program trval cca 30 minut, tj. skoro stejně jako včera v divadle, snad to nebude letošní tradice? Pravda, mělo to jednu výhodu, děcka ze školek se nestačila začít nudit a halasit, navíc když jako poslední bod programu byl společný tanec účinkujících s diváky a všichni si mohli protáhnout nožky na loučce.

Těšil jsem se na Klášterec, ten býval v minulých letech vždy poměrně vysoko nad ostatními, ale tentokrát mě rozhodilo už to, že si nedokázali ani uhlídat kostýmy – přece jen „plamínek“ v rudých šatičkách, zpod kterých přes průhledné punčochy vykukují bombarďáky s pestrým vzorem moc na estetickém zážitku nepřidá…

Takže pro pořádek:

1. Na pouti – Taxmínek Krnov

2. Abraka Dabra – TO ZUŠ Varnsdorf I

3. Z ohně – TO ZUŠ Klášterec nad Ohří

4. Sluníčko má sílu! – Taxmen Krnov

5. Věneček – TPS Magdaléna

6. Tanec s diváky

Myslím, že na fotkách je vcelku snadné určit, kdo je kdo:

Tagy