weby pro nejsevernější čechy

NORTHCO BARTYS triatlon znovu rekordně

Již po deváté se uplynulou neděli sjely do Varnsdorfu desítky triatlonistů, aby změřily síly v okolí rybníku Mašíňák. Cyklistická trať byla výjimečně téměř suchá a tak slibovala velmi rychlé časy. Počasí však nikoho nešetřilo, teploty šplhaly do tropických hodnot.(fotka ivo šafus)

Dopolední start dětí do 15ti let předznamenal masovost celé akce. Počet mladých závodníků se totiž proti rokům předešlým znovu výrazně navýšil. Medailisté z let minulých již odrostli do starších kategorií a tak bylo pro ostatní vše otevřené. Celkovým vítězem se stal domácí Filip Srbecký ze Schrödinger Cycling Teamu před Ondřejem Koštejnem a Mírou Mencem (oba Cyklo Bartys). V děvčatech byla nejrychlejší Zuzka Ficenecová, stříbro brala Valerie Barcalová z PO Rumburk a na třetím místě dokončila Vanessa Škarydová z Cyklo Bartys.
Vložený Plavecký závod byl v letošním roce nahrazen duatlonem pro nejmenší a byla to skvělá volba. Účast se oproti Plaveckému závodu zdvojnásobila !!! Kategorii chlapců ovládnul Jirka Hlaváček a děvčatům kralovala Barbora Mänzelová.
Od 13h se strhnul urputný boj. Na start Hlavního závodu se totiž postavilo 82 jednotlivců a 19 štafet, což znamenalo fascinující pohled na rozbouřenou hladinu jindy tolik klidného rybníka. Sedminásobný vítěz závodu Pavel Jindra našel v letošním roce za více než zdatné soupeře juniorského reprezentanta Ondřeje Petra z TT Cyklorenovy Cvikov a Milana Hroudu z libereckého Cyklofitu. Všichni přijeli z cyklistické části v rozmezí jedné minuty a v průběhu běžecké části se k sobě ještě více přibližovali. Nakonec však Pavel svou pozici znovu uhájil a utrpěl již osmé vítězství v řadě. Na druhém místě skvělým během dokončil junior Ondřej Petr a stejně jako v loňském roce se na bronzový stupínek postavil Milan Hrouda.
V ženách letos poprvé v historii nezvítězilo „Loubkové divadlo“, které v kompletním složení chybělo na startovní čáře. Toho využila loni stříbrná Gabriela Tlustá z TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou, která se tak stala celkovou vítězkou Varnsdorfského triatlonu. Druhým místem se blýskla stále se zlepšující a do vrcholných výkonů rostoucí mladá domácí naděje Anežka Lhotáková (Schrödinger Cycling Team) a na třetím místě doběhla Veronika Vzoreková z Hořic.

HROMADA FOTEK A REDAKČNÍ ČLÁNEK JE TADY–>
Ve štafetách znovu ukázalo své umění početnému diváctvu několik špičkových sportovců a reprezentantů v jednotlivých disciplínách. Nejúspěšnější byl domácí Schrödinger Sports Team (Novota, Strož, Vodička) před hrádeckým HONMI (Daňko, Souček) a českolipským Dream Teamem (Spurná, Matoušek, Chotěnovský).
„Sebekritika je důležitá k dalšímu zvyšování úrovně závodu, nicméně i s odstupem času musím konstatovat, že letošní ročník se znovu povedl na výbornou, čímž potvrdil vysoko položenou laťku, která je minimálně od loňského ročníku nastavena. Letos ještě o 6 sportovců vzrostl účastnický rekord na krásné číslo 175! Co potěšilo ovšem nejvíce, bylo opravdu početné startovní pole obou dětských závodů. Celkem 40 dětí neváhalo vyzkoušet nástrahy tohoto náročného sportu, který je pro spoustu mnohem zkušenějších neustálou výzvou. Znovu po roce chybělo bahno, divácká atmosféra byla ohromující, sportovci vypadali spokojeně. Příští ročník má číslo 10, tak něco speciálního určitě vymyslíme“ dodal s úsměvem ředitel závodu Jan „Hany“ Novota.

Tagy