weby pro nejsevernější čechy

Skalními hrádky Labských pískovců 2015 – 33. ročník

Tak jsem i letos neodolal, a i když tenhle kout našeho regionu už jakž takž znám, využil jsem XXXIII. ročníku dálkoplazího pochodu, i když jsem si opět zbaběle vybral nejkratší trasu.

Pochodování trvá od pátku 7. do neděle 9. srpna 2015, já se připojil v sobotu 8. a od T-klubu vyrazil na trať kolem 9 hodiny ranní. Letos jsem ke svému překvapení nebyl sám, protože z VDF se mnou jel Martin Havlíček, který si troufl na delší trasu – alespoň kus cesty jsme absolvovali společně. K mé velké potěše i když hlavní body cesty zůstávají stejné, proti loňsku jsme šli chvílemi jinudy. Přes Krásnou Lípu ke Krásnému Buku (první kontrola), nikoli však ke hradu, ale po zelené ke Kyjovu.

Z Kyjova po žlutém značení přes hřbitůvek směr Kyjovský hrádek (druhá kontrola), dál přes Praporek („pokec“ s anglicky hovořícími turisty) a do údolí. Tady se na červené dělíme – kolega míří do Zadní Doubice, aby nabral další kilometry, já se kolem vody vracím do Kyjova, znovu míjím Fakultu a po žluté se přes pastviny vracím do Krásné Lípy. Tady se to proti minulému roku změnilo neuvěřitelně, neprochází se už ohradami, přibylo solidních mostků přes vodu..

Kolem 12 si vyzvedávám diplom a zasedám k občerstvení. Než odejdu na vlak, ještě probereme, že sice má svůj vliv určitě i dnešní zabijácké počasí, ale že těch lidí, kteří jsou schopni a ochotni se pohybovat, je prostě rok od roku méně a méně… No, snad se dočkáme i 34. ročníku.

Na webu KČT k vidění fotky Mikuláše Peterky -> a Honzy Tomišky ->

Tagy