weby pro nejsevernější čechy

Den Českého Švýcarska 2015

Ten, kdo nechtěl v sobotu 29. srpna 2015 nic moc řešit, měl několik možností. Sportovat v Jiřetíně pod Jedlovou, obdivovat kumšt v Lipové, nebo strávit různorodě celý den v Krásné Lípě na tradičním Dni Českého Švýcarska, který tu pravidelně zavírá prázdninový čas.

Součástí Dne ČŠ je i sraz motocyklů Čechie / Böhmerland, ty jsem ovšem dokumentoval jinde, protože jsem dopoledne trávil v již zmíněném Jiřetíně. Do Krásné Lípy jsem dorazil až po poledni, lidi (velcí i malí) korzovali, konzumovali, prohlíželi, diskutovali, závodili, tvořili v dílničkách, kolotočovali, soutěžili s moderátory a tak podobně. A taky se čekalo na večerní koncerty.

To, že kovově vypadající osoba na schodišti Domu Českého Švýcarska je čerstvě pokřtěná turistka, ukazující na budoucí muzeum turistiky, to jsem tedy fakticky nepoznal. O „částečném“ Parkmaratonu více tady ->. Dalibora Jandu, který nahradil původně zamýšleného Honzu Nedvěda, jsem nějak přežil (v podstatě mi jeho rodinný koncert stačil před lety -2011 – ve Šluknově). Ještě pod vedením moderátorky FM Rádia Jitky Mesárošové křest kalendáře Českého Švýcarska na rok 2016 – pivem ho polijí starosta města Jan Kolář, senátor Zbyněk Linhart, za NP Richard Nagel a za OPS ČŠ Jiří Rak. Samozřejmě Falkenštejnem… A pak už konečně to, nač celý den čekám – Jura Pavlica a Hradišťan. A k té radosti ještě náznak, že snad, možná, třeba za rok nějak ve Filipově v rámci cyklu duchovní hudby…

Vlaštověnka:

https://youtu.be/91l3Tuc9t2M

Ach synku:

https://youtu.be/Yy2WKgWXQQ0

Modlitba za vodu:

https://youtu.be/1nlRyRguQKA

A ještě historie – rok 2014 -> a rok 2013 ->

Fotodokumentace z této akce byla pořízena technikou, zakoupenou z projektu Tady bydlím, který podpořila Nadace ČEZ

nadace_cez.JPG

Tagy