weby pro nejsevernější čechy

Dětská scéna 2016

V pondělí 29. února 2016 se v prostorech Domu dětí a mládeže ve Varnsdorfu konalo městské kolo recitační soutěže Dětská scéna 2016.

I když v podstatě tradičně bez jakékoli propagace, sál plný. Soutěžících totiž dost a dost a když se skoro každým přišel někdo dospělý, hned je míst k sezení nedostatek… Naštěstí alespoň na dveřích visí rozpis, takže mohu nabídnout obrázkovou formou jména.

Princip stále stejný – 4 kategorie, tříčlenná porota (i když jak tak koukám na fotky předchozích ročníků, ta se mění víc než soutěžící). Mladší jeden text, většinou jednoduší a kratší. Starší připraveny dva texty pro případný rozstřel, někdy až přlíš dlouhé (leckdo se ztratil a ublížil si). Letos se opakovala jen jedna básnička, zato jména autorů se opakovala opět hodně (Žáček, Svěrák, Frynta). A já si stále po těch letech nemohu zvyknout, že se do recitace počítá i text prózy (letos třeba Zeměplocha, Lassie, Malý princ nebo Werich). Doprovodné herecké etudy jen výjimečně, většinou jen odstáto a odříkáno. I když ti nejstarší mizí a nastupují nové tváře, výsledky (a postup) tak nějak lze odhadnout dopředu. Kdo umí, umí, a pokud dorazí, je to vcelku jasné. Takže těch pár nejlepších už plánuje cestu do Děčína…

Ročník 2012 ->, ročník 2014 ->

Tagy