weby pro nejsevernější čechy

Sobotěnka, sobota (Tour de Zeleňák 2012, Čechie-Böhmerland, bleší trhy ve Starých Křečanech a tak všelijak)

Jak pan ředitel napsal v několika pozvánkách na závěr tohoto týdne, nedalo se v sobotu 1. září 2012 stihnout zdaleka všechno. Ale snažili jsme se… Po FB fotoochutnávce mnou navštívených akcích tu máme v pozdní hodinu mírně podrobnější zpravodajství, co se kde událo. Předpokládám, že ještě více detailů + další zpravodajství budou následovat…
Hned po ránu jsme se se sešli v RBK na startu letošního 28. ročníku Tour de Zeleňák. Protože tu byla celá Výběžanská fotosmečka, předpokládám, že sportovní záběry budou brzy další, ode mne tedy spíš jen pár fotopostřehů. Jinak kdybych se to snažil naplánovat, určitě by to tak nevyšlo – když jsem dorazil do Šluknova na další akci, dorazil sem vzápětí peleton a prosvištěl přes náměstí, takže jsem mohl fotit cyklisty ještě jednou.

Do Šluknova jsem vyrazil kvůli historicko-vojenské akci (viz pozvánka). Na místním hřbitově došlo k obnovení hrobů vojáků z 1. světové války, většinou zemřelých v místním špitále. A v sobotu se tu konal slavnostní průvod z náměstí a na hřbitově pak požehnání oněch hrobů.

Ze Šluknova jsem pelášil ke Kocourovi do VDF, konala se tam občerstvovací zastávka spanilé jízdy motocyklů Čechie-Böhmerland. Odhadem mezi 30 až 40 dlouhými stroji se tu blýskalo láskou svých majitelů… To jsem ještě netušil, že je dnes ještě potkám jednou.

Další zastávkou bylo Horní Podluží. Firma Lukram s.r.o., součást nadnárodního Beldenu, tady pořádala Den otevřených dveří. A aby to nebylo jen tak, doprovázel ho program pro děti – všelijaké atrakce, balonky, malování na obličej, kouzelník, diskotéka… Jo, a pro dospělé klobásy a prohlídky provozu.

Poslední zastávku jsem vykonal ve Starých Křečanech. Tady se konaly Bleší trhy, doprovázené výstavkou autoveteránů a „kostýmovaných“ účastníků. Dopravu řídili příslušníci SNB, dozírali vojáci nejrůznějších armád, mezi nimi se motali pionýři. A shromážděný dav se nakonec dočkal příjezdu Čechií-Böhmerlandů, takže jsem je tentokrát mohl nafotit v akci.

No a pak už jen domů, zpracovat fotky. Naštěstí jsem jich ale neměl tolik jako -miw-, který se na začátku noci vrátil z Iron Firemana. Než upadl do spánkového koma, zamumlal něco o třech tisícovkách…

Tagy