weby pro nejsevernější čechy

Pozvánkami přecpáno

Některé dny má člověk pocit, že fakticky není do čeho píchnout, některé dny by nepomohlo, ano kdyby se nakrájel na nudličky. Pojďme se tedy podívat, co nabízí konec 33. týdne roku 2013. V pátek 16. srpna 2013 začíná (inspirováno obdobnou akcí Rescue Patrol s dlouholetou tradicí) v České Kamenici první ročník mezinárodní soutěže pro záchranářské KYNOLOGICKÉ týmy Search Patrol 2013. Týž den začínají předehrou Velkošenovské slavnosti, pouť v Novém Boru nebo 9. ročník Rumburských slavností. Komu je to málo, může se po poledni zastavit v Království na mši svaté a odhalení pamětní desky biskupu Ferdinandu Kindermannovi.

Sobota 17. srpna 2013 a nabídka houstne. Pokračují již zmíněné akce svými hlavními programy (více podrobností na letáčcích nebo v našem kalendáři). Už poněkolikáté prošvihnu výlet Tramvají do skal (což mě mrzí čím dál víc). Výběžek a jednotlivé akce navštíví autoveteráni, v Jiřetíně pod Jedlovou bude Tolštejnské krasodění, do kterého se vklíní i kousek letos nerealizovaných Tolštejnských slavností, po obědě začíná 9. ročník rodea v Horním Podluží, v Doubici se pojedou tradiční koloběžkové závody, hudební festival Srbská Kamenice pokračuje opět v kostele v Růžové a k tomu ještě koncert SoliDea na Sněžné. No řekněte, jak to má jeden člověk všechno stihnout?

Neděle 18. srpna 2013 už bude odpočinková – část víkendových akcí doznívá svými závěry, ve VDF dopoledne startuje tradiční Tour de Jedlová a po obědě Filipov a varhany.

Pokud jsme dokázali ještě něco přehlédnout, dejte nám vědět.