weby pro nejsevernější čechy

Tanambourrée 4. června 2015 (den prvý)

Ve čtvrtek 4. června 2015 začal v Městském divadle ve Varnsdorfu 17. ročník otevřeného celostátního festivalu scénického tance Tanambourrée 2015 aneb Stroj času.

Po čtyři dny bude opět město patřit tanci. Tedy, teoreticky. Stejně jako roky předtím, ani letos mezi místními tahle akce zrovna moc zájmu nevzbudila. Daleko horší ale je, že letos se nesetkala ani s přílišným zájmem ze strany tanečníků. Jak ve vydané brožuře přiznávají organizátoři, zřejmě kvůli kolizi termínů to chvíli vypadalo na odpískání. Nakonec se několik stálic pochlapilo a na úvodním představení byla k vidění taneční čísla 5 souborů (Taneční a pohybové studio Magdaléna z Rychnova u Jablonce nad Nisou, ZUŠka z Klášterce nad Ohří, Dětské studio Altík Praha, Taneční studio Dobřichovice a samozřejmě ZUŠka hostitelská, varnsdorfská).

Ono i letošní uspořádání programu je nezvyklé, Stroj času zaměnil dosud obvyklý sled – to, co bylo k vidění dnes, přehlídku pravidelně uzavíralo v neděli odpoledne. A to, co bude k vidění v neděli dopoledne(!) bývalo ve čtvrtek na úvod.

Takže tady co ještě můžete do neděle stihnout a co jste měli šanci v divadle ve čtvrtek vidět:

DSC_0052.JPG

DSC_0049.JPG

A samozřejmě fotky z večera. Průvodce programem dělal jako vždy Jiří Lössl, který na úvod pozval na pódium starostu města. Jednotlivá čísla by snad neměl být problém podle výše zveřejněného programu rozeznat.

A z historie – první dny v roce 2012 ->, v roce 2013 ->, v roce 2014 ->

Tagy