weby pro nejsevernější čechy

Svatomartinská oslava v Lidové zahradě

Svátek svatého Martina 11. listopadu 2016 ve Varnsdorfu uzavřela oslava na sále Lidové zahrady, spojená s ochutnávkou svatomartinských vín a kulturním programem.

Bez mučení se přiznám, že jsem silně váhal, mám-li vůbec vyrazit, zda nebudu sám, protože jsem absolutně netušil, co od takové akce čekat. Zpětně je mi jasné, že by to byla bývala velká chyba, zůstat doma. Již minulý rok sice na Lidovce proběhla akce spojená se svatým Martinem, ale společného nakonec měly tyto dvě události v podstatě pramálo.

Pár stolů rezervovaných na objedávku, zbytek volně – jak kdo přišel. Sál se vcelku rychle zaplnil, a jako první se rozjelo představování svatomartinských vín, doprovázené ochutnávkou, kterou zajišťovaly slečny z VOŠ, SPŠ a SOŠS a CR. K tomu odborný výklad, svatomartinské menu z restaurace a možnost kterékoli z prezentovaných vín zakoupit.

Po výkladu na pódium nastupuje rakouské duo Sax & Crime, které překvapuje plným zvukem a velmi solidním repertoárem. Postupně se střídá s akrobatickou skupinou Aventyr, která podává ohnivý výkon. Spousta přítomných po ukončení ochutnávek postupně odchází, takže na konec hudební produkce už nás na sále zůstává jen pár. Věčná škoda, šlo o akci překvapivě kultivovanou a příjemnou.

Tagy