weby pro nejsevernější čechy

Dveře se otevřely i na Základní škole náměstí ve Varnsdorfu

Po předchozím Dni otevřených dveří se ve čtvrtek 17. ledna 2013 konal v těsném závěsu další.
Výběr prvního či druhého stupně základní školy by se neměl podceňovat, protože kde jinde se děti připraví do středních škol či učilišť? Proto svou školu otevřel pro veřejnost ředitel školy Václav Zemler, aby rodiče s dětmi měli možnost nahlédnout, co tato škola může nabídnout novým žákům. K vidění tu byla nejrůznější představení, kde vystupovaly děti prvního i druhého stupně. Také bylo možno si prohlédnout učebny s interaktivními tabulemi, fitcentrum, počítačové učebny, hudebnu, chemicko-fyzikální učebnu – vše na špičkové úrovni. Pro ty nejmenší byl připraven program i ve školní družině.

Co by ředitel školy rád pro děti dodělal? „Musíme dořešit rozšířenou výuku anglického jazyka. My máme, my učíme, to ano, ale chceme to mít i jako rozšířenou výuku, takže víc hodin. A další úkol, který jsme si stanovili, chceme udělat víceúčelové hřiště za Sokolovnou.“

První sada fotografií – Lukáš Fabiánek (více fotografií zde.)

Druhá sada a doplňující poznámku – IŠ

V porovnání se ZŠ Edisonova – sice bez doprovodu, ale otevřeno daleko víc tříd, kabinetů a odborných učeben, ve kterých o poznání více doprovodného programu. Připravená vystoupení kratší, zato rozdělená (první stupeň v přízemí, druhý stupeň v patře) a opakovaná vícekrát. Dveře otevřeny již dopoledne, kdy školu mohly navštívit školky. Součástí odpoledne byla i cestopisná přednáška pana ředitele o Vietnamu.

Tagy